OPROŠTAJNA TURNEJA VELIKOG BENDA
U Areni Zagreb 16. svibnja nastupit će legendarni Deep Purple. Hard rock velikani u Zagreb stižu u sklopu svoje oproštajne turneje „The Long Goodbye” na kojoj će ih njihovi fanovi posljednji put moći čuti uživo. Prije početka turneje Deep Purple će objaviti novi, dvadeseti studijski album „inFinite”, čiji je izlazak najavljen za sedmi travnja ove godine..

Grupa je osnovana 1968. godine i promijenila je čak sedam postava. Svojim hitovima, koji su postali klasici, upisali su se u glazbenu povijest rocka i bili inspiracija mnogim bendovima. Svjetsku slavu postižu početkom sedamdesetih godina prošloga stoljeća, iz kojih datiraju njihova tri čuvena albuma „In Rock”, „Machine Head” i „Made in Japan” i osiguravaju im status jednog od najprodavanijih bendova u svijetu. Taj status potvrđuju i zadnjim albumom „Now What” iz 2013. godine s prodanih više od 120 milijuna primjeraka te izuzetno posjećenim koncertnim nastupima.

Deep Purple su u Zagrebu prvi put nastupili 1975. godine i nakon toga su se vraćali još nekoliko puta.
Ulaznice za koncert već su puštene u prodaju putem sustava Eventim, a ovisno o kategoriji njihova se cijena kreće od 290 do 690 kuna.


KOMENTARI: