hren
Turistički rast od 6 posto, koji je u ovoj sezoni zabilježila Splitsko-dalmatinska županija, razlog je zadovoljstva što ga je jučer na sjednici Vijeća Županijske turističke zajednice iznio direktor Mili Razović.

Rezultat je odraz dobre pripreme – rekao je Razović. Povećanje noćenja u odnosu na broj gostiju također je dobar pokazatelj, jer se produljuje boravak gostiju. Iako raste udio Skandinavaca i Britanaca, gostiju visoke plaćevne moći, u odnosu prema ukupnom broju stranih gostiju, ipak su najlošije ovoga ljeta prošle skuplje destinacije i smještajni kapaciteti.

Imamo kvalitetu

– Mi više nismo zemlja za jeftin odmor, niti to trebamo biti s obzirom na kvalitetu naših resursa. Promidžbu moramo usmjeriti prema gostima veće plaćevne moći, i to individualnima, jer oni čine mnogo veći udio od onih koji dolaze organizirano – rekao je u raspravi Pero Kovačević. Naše najskuplje destinacije – Brela, Bol i Hvar – bilježe pad noćenja, a četiri najveća i najskuplja splitska hotela imala su slobodnih mjesta u gradu tijekom srpnja i kolovoza.

Gosti će platiti

– Hotelske kuće povećale su cijene i do 20 posto, a to zahtijeva promjenu strukture gostiju. Povećavamo kvalitetu odredišta, odnosno mjesta, kako bi bila na razini očekivanja gosta koji je to spreman platiti – istaknuo je Ivo Kosović. Kao negativan primjer naveo je makarsku rivijeru, koja je pretrpana i prebučna za bogatiju klijentelu.

Otvara se Lav

Sljedeće sezone hotel Split neće raditi, kao ni Palace u Kaštelima, ali zato Lav najavljuje otvaranje. Diljem Županije niču mali, obiteljski hoteli, a prostora ima i u seoskom turizmu, koji se tek pojavljuje. Rezervacije za predsezonu 2007. najavljuju još jednu dobru turističku godinu.

Izvor: Večernji list


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij