hren
 

HRVATSKI NACIONALNI SPORT
Za sve profesionalne i amaterske sudionike omiljenog hrvatskog sporta 'spajanje praznika', pripremili smo kratki pregled opcija koje ih očekuju sljedeće godine.

Prvi produljeni vikend hrvatskim se radnicima nudi već u siječnju, kako Sveta tri kralja padaju u petak.

Veljača i ožujak tradicionalno su bez prilika za spajanje, dok će sljedeće godine Uskršnji ponedjeljak biti, očekivano, u ponedjeljak, 17. travnja.

Kraj travnja nudi još jedan produljeni vikend, s obzirom da praznik rada, 1. svibnja, pada na ponedjeljak.

Lipanj nudi mali pregršt opcija za spajanje vikenda, s obzirom da i Tijelovo (15. lipnja) i Dan antifašističke borbe (22. lipnja) iduće godine padaju na četvrtak. Za samo dva dana godišnjeg, radnicima se nude čak dva produljena vikenda od po četiri dana svaki. Puni ljetni odmor od čak 16 dana u komadu 'koštat' će vas samo osam dana godišnjeg odmora u tom periodu.

Srpanj ne nudi nikakve opcije, a Dan domovinske zahvalnosti u kolovozu pada na subotu. No, zato Velika gospa pada u utorak, te nudi još jednu opciju produljenog vikenda u Kolovozu.

Rujan i listopad još su dva mjeseca kada nećemo moći spajati vikende. Jedini državni praznik u tom periodu - Dan nezavisnosti, 8. listopada - pada na nedjelju.

Dan svih svetih u studenom pada na srijedu, pa za samo četiri dana godišnjeg nudi kratki jesenski odmor od 9 dana, ili produljeni vikend od pet dana za samo dva dana godišnjeg.

Božićni blagdani bit će 'najjeftiniji' mogući sljedećeg prosinca, kada Božić i Sveti Stjepan padaju na ponedjeljak i utorak, dok Nova godina pada na ponedjeljak, što će radnicima nuditi čak deset dana odmora u komadu za samo tri potrošena dana godišnjeg.

Izvor: Jutarnji.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • Odmor (Gost_2581)

  Da se žene i djevojke malo više posvete svojim muškima, manje bi bili umorni, a ni demografska obnova nebi kaskala za sviton !;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8090)

  s obzirom da i Tijelovo (15. lipnja) i Dan antifašističke borbe (22. lipnja) iduće godine padaju na četvrtak.

  za informaciju novopečenim katolicima šta padaju, vrište i govore u jezicima-blabeću, Tijelovo uvijek pada u četvrtak

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7163)

  Haha, komentari su za vristat. Ovom prvom porucujem da bi se muzevi i momci tribali malo vise posvetit svojim zenkama, a drugi mi je odlican sa ovim govorenjem u jezicima - cujem da je masu svita poludilo na vjerskoj bazi u kastilima.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij