hren

PLANET EARTH II, iako su emitirane tek četiri epizode, ruši sve rekorde gledanosti. Sudeći po informacijama s BBC-a, mladi od 16-34 godina radije gledaju dokumentarnu emisiju o prirodi nego reality show "X Factor."

Spektakularni dokumentarni program BBC-a privlači oko 100 tisuća mladih više nego X Factor, piše Metro. Prosječno, emisiju gleda 12 milijuna ljudi po epizodi.

O uspjehu druge sezone jednog od najboljih dokumentarnih serijala snimljenih, legendarni David Attenborough rekao je za Radio Times: "Rekli su mi da privlačimo veći broj mlađih gledatelja. Izgleda da je glazba Hansa Zimmera posebno upečatljiva na mlade, a to me neizmjerno veseli!" 

Rekao je i da popularnost emisije mogu zahvaliti i tehnološkom napretku, a dodao je kako vjeruje da se mnogi gledatelji "ponovo povezuju s planetom čija ljepota i zdravlje su u padu." "Gledanje našeg programa je jedan oblik terapije", zaključio je legendarni 90-godišnjak.

U samo nekoliko epizoda, Planet Earth II uspio je isporučiti neke od najboljih scena života u prirodi koje su ikad snimljene. Puno se pričalo o borbi bebe iguane sa zmijama, kao i o "silovanju" snježnih leoparda. U posljednjoj epizodi najviše se pričalo o borbi žirafa i lavova.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij