hren
 

Hideout Festival sa Zrća te zagrebački INmusic Festival nominirani su za prestižne Europske festivalske nagrade, u kategoriji Najbolji festival do 40.000 posjetitelja u kojoj je nominaciju osvojio i budvanski Sea Dance Festival. Njegov »stariji brat«, novosadski Exit Festival, slavljenik iz 2013. godine, osvojio je nominaciju u kategoriji Najbolji veliki europski festival, u konkurenciji s 32 festivala iz 16 zemalja, zajedno s ostalim vodećim europskim festivalima kao što su britanski Glastonbury, njemačka Lollapalooza, danski Roskilde i belgijski Tomorrowland.

Glasanje za European Festival Awards počelo je jučer i trajat će do 31. listopada, a svi koji glasaju automatski sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti VIP ulaznice za festivale koji osvoje ovogodišnje festivalske Oscare. Pored glasova stručnog žirija koji čine istaknuti pojedinci u glazbenoj industriji, glasovi publike širom svijeta odlučit će o finalnom plasmanu ovogodišnjih kandidata. Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu, 11. siječnja 2017. godine.

Ovog su tjedna objavljene i nominacije za prestižno festivalsko priznanje UK Festival Awards, koja se dodjeljuje za najbolje britanske festivale. U kategoriji najboljeg festivala izvan Velike Britanije našli su se paški Fresh Island Festival i Hideout Festival, zagrebački INmusic te istarski Dimensions Festival, a u konkurenciji za istu nagradu nalazi se i novosadski Exit Festival te budvanski Sea Dance Festival.

Izvor: Novilist.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij