hren
Ako vas zanima što se dogodilo s najzgodnijom djevojkom iz razreda, s dosadnim štreberom iz prve klupe ili otkvačenim punkerom koji nikad nije dolazio u školu na vrijeme, posjetite internetsku stranicu www.stariprijatelji.hr. Stranica je pokrenuta 2005. godine kako bi osobe iz Hrvatske mogle pronaći svoje stare prijatelje ili poznanike s kojima su tijekom godina izgubili kontakt.

Kontakt za 6 eura

Do sada ima više od 10.000 registriranih korisnika iz cijelog svijeta (Australije, Kanade, Čilea, Amerike, Njemačke, Velike Britanije...). Pretraživanje osnovnih stranica i pronalaženje informacija o korisnicima, kao i navođenje osnovnih informacija o sebi, besplatno je. No, želite li napraviti korak dalje i uspostaviti kontakt s nekom osobom putem ove stranice, treba uplatiti članarinu od šest eura godišnje.

StariPrijatelji.hr ideja su Gordane Hewitt, koja je godinama živjela izvan domovine, a vratila se u Hrvatsku 2003. godine. Budući da je slične stranice vidjela širom svijeta, zaključila je da je nešto slično potrebno pokrenuti i kod nas.

– Budući da sam godinama pratila supruga u njegovoj karijeri po cijelom svijetu, izgubila sam kontakt s prijateljima iz škole i s fakulteta. U današnje vrijeme ljudi se sele iz grada u grad, iz zemlje u zemlju pa je teško održati kontakt. Kad sam se vratila u Hrvatsku, sresti prijatelja bila je prava rijetkost – kaže Gordana Hewitt. Dodaje da je lijepo prisjetiti se prošlosti i naći s ljudima koji su je dijelili s vama. Osobe koje se javljaju na stranicu, objašnjava, često vodi nostalgija za starim vremenima, ali i znatiželja. Zanimljivo je vidjeti što se dogodilo ljudima tijekom godina, jesu li se oženili ili udali, imaju li djece, gdje rade...

Obnova prijateljstva

Na stranici je i lista osnovnih, srednjih i viših škola i fakulteta i kada se registrirate, svatko tko gleda listu vaše škole vidjet će i vaše ime na popisu te pročitati što ste napisali o sebi te vidjeti fotografiju, ako ste je stavili. Gordana Hewitt kaže da je posebno veseli pomisao da će se neka prijateljstva obnoviti te da je posao samo zbog toga vrijedan truda.

Izvor: Večernji list


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij