hren
PORTALOV KUTAK ZA KUĆANICE
S ljetnim vrućinama potreba za unošenjem tekućine u naš organizam još se povećala. U današnjem prilogu donosimo vam jednostavan recept za pripremu osvježavajućeg Juicea od naranče iz kućne radinosti.

Kilogram naranči u kori kuhati petnaestak minuta u vodi. Izlit u sudoper i nožem skinuti peteljke. U blender ili manji mikser meljemo jednu po jednu naranču uz malo vode, zatim vraćamo u lonac u kojem ćemo ih ponovo kuhati petnaestak minuta s pola litre vode, uz lagano miješanje.

Na kraju, kada maknemo s vatre ubacimo dvije kesice limunske kiseline i dobro promiješamo.

U veći lonac stavimo 6 litara vode i 80 dag šećera, te zagrijavamo na vatri dok se šećer ne otopi.

Kuhane naranče dodamo vodi i šećeru, dobro promiješamo i ohladimo, te ulijemo u staklene boce.

Osvježavajući juice je spreman za frižider, u kojem se čuva i do tjedan dana.


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost)

  kao prvo koje peteljke nožem skinuti, drugo kora je špricana ,a di se sad mogu nač svježe naranče. treče kihanjem se gube vitamini i osim mutne kiselkaste tekučine( od limunske kis.)ništa se ne dobija.dajte neku ricetu sad kad ima višanja,trišanja,sad čće arzelinke,breskve i drugo sezonsko voče

  oko 10 godina prije
 • sirup od višanja (Gost)

  Ovaj recept možete upotrebit sa bilo kojim voćem .3 kg višanja prokuhat pola sata sa 5 litara vode ,pustit da se malo ohladi ,procijedit kroz gazu (ako volite i komadiće voća dovoljno je kroz citku).U taj sok dodajte 5 kg cukra, 12 kesica vanilije ,10 dkg lim. kiseline ,1 extrat od višnje (ako se radi o drugoj vrsti voća stavite odgovarajući extrat )i 1 kesicu konzervansa .od ovog ćete dobit cca 10 litara odličnog sirupa .

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  ovi sokovi nisu zdravi.nema vitamina jer su oni termolabilni i kuhanjem se gube.bolje iscjedit svježe voče ulit vodu i pit bez šečera.puno zdravije

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  za gosta 24 malo puno je 5 kg cukra 12 vanil cukra ?\' je li to greška

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  za mene su najbolji i najvise ih gustam piti, liti ili zimi ,topli-ne vruci cajevi..narocito ili cesce u situacijama kada zelim postici neku ravnotezu..recimo kada se prelijem..sokovi izazivaju nadrazljivost..od kuhanoga voca, samo jabuke i sljive ..

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Nije greška jer ovim receptom dobivate SIRUP od višanja koji vodnite, a sokovi i đusevi se ne vodne.Slažem se sa gostom 198 ali isto tako mu poručujem da na ovi način mogu konzervirat moje voće i u njemu uživat duže vrime a sve voće koje kupim upitne je kvalitete i porijekla.

  oko 10 godina prije
 • previše (Gost)

  ali ovaj sirup mi niti malo izgleda zdravo piće ,prvo previše šećera ,očito volite puno slatko , na 3 kg voća ,5 kg šećera ,previše ,obično ide ista količina ili pola doze šećera od količine voća ,onda 12 vanilija šečera ,a čemu toliko \'? obično ide 1-2 ,radi arome ,onda 10 dkg lim.kis ,,i to je previše, a onda konzervans ,više to nije EKO nego slatko ,jako opasno i puno konzervasa ,ipak preferiram ,ŠTRUKATI 2 naranče ,dodati vode da ispuni čašu i gotovo za čas !

  oko 10 godina prije
 • (Guest)

  :zzz :upset :eek :roll :) :grin

  oko 9 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij