hren
 

FESTIVAL AUTORSKIH BENDOVA ST-@RT
Na dalekom istoku preko mora i Marjana u klubu zvanom O'Hara započelo je natjecanje bendova. Svake srijede 5 bendova pokaže zube, odsvira pjesme, pa i kada nema vlastite, barem teatralno pokaže ritam kukova na pozornici. Krajem večeri odabire se najbolji bend koji potom prolazi u rundu "Ultimate fight" gdje će se boriti za nagradu studijskog snimanja albuma.

Kao i njihovi preci koji su nekoliko puta godišnje odlazili na stočni sajam, mlađa generacija Kaštelana zna se nekada, za posebne prilike, uputiti i van Kaštela. Tko ne bi radije svirao nego brao masline? Prilika da se postane zvijezda u Hrvatskoj se ne propušta! Mercedesi napunjeni svim što klapa, uključujući veselu potporu lokalnih pijanca, dovoljno ohrabri muzikalne viteze da se upute u O'Haru na susret sa ambicioznim hodočasnicima iz Klisa i Omiša. 


Majmun - kaštelanski pjevač

Svake srijede bez iznimke jedan bend iz Kaštela reprezentira svetu zemlju maslina od koje silno želi pobjeći da bi se prošetao na Red Krpi.

Prošli tjedan Kaštela je reprezentirao bend kojem je glavni pjevač bio lutka majmuna na baterije. Glazba je bila stvarno odlična. Nažalost, tehnološki napredak da se koristi robot kao član benda nije bilo dovoljno fetiš da bi napalio splitske sudce, iako bi u Japanu bio siguran hit. Pobjedu je odnio bend iz Omiša koji je u sastavu imao čovjeka obučenog kao zelena kokoš. Kokoš je skakala po pozornici tijekom njihove pjesme u kojoj su često ponavljali: "We will all die".

Sinoć je Kaštela prezentirala grupa death-metal-suvremenih-apostola, sastav muzičara s dugom kosom, bradama i crnim odorama. S pravilom da su pravila stvorena da se krše, a jedino pravilo je bilo svirati autorske pjesme, prva njihova pjesma je bila obrada. Poznati elektronski hit je bio deathmetaliziran s dubokim bassom koji je treštio kroz pod dok je pjevač s orguljastim operskim glasom pjevao "Hear the silence".


Zelena kokoš -  bend iz Omiša

Apostol na lijevo od kantanta, cijelo vrijeme, zapravo cijeli koncert, vrtio je glavom gore dolje brzinom babe koja briše prašinu na speedu prije nego dođu gosti, nastojeći se koncentrirati na sviranje. Apostol na desno glavom je mahao brzinom krpe za prašinu dok baba gleda španjolsku seriju. A pjevač je pastuški zanjihao kosom samo kada bi mu se televizijski snimatelj približio. 

Prisutna je bila neka Monthy Python čar u cijelom nastupu. Apostoli su pokazali bez iznimke lijepu kosu, omekšanu s Pantenom, raščešljanu i glatku, dokazali da se uopće nije lako koncentrirati na sviranje, točnog ispjeva dva strana jezika s dvije obrade, ritma "mošinga" ili mašiglavom, te obaveze da kao death metal apostoli s vremena na vrijeme naprave grimasa gađenja kao da im je netko pljunuo u ručno izrađene sandale, ravno među nožne prste.

Mislim da Kaštelani još nisu prošli do druge runde. No nisu ni odustali pa ne trebate ni Vi! Ima da dođete s optimizmom, punim srcem, i da popijete puno alkohola. Većina muzičara pripada različitim bendovima te će u novom opranom ruhu, različitoj muzici, prijavljeni kao bend pod drugim imenom nastupiti opet u O'Hare sljedeći tjedan i prezentirati Kaštela! 


Plakat

Festival autorskih bendova

ST-@RT je festival kroz koji autorski bendovi iz Dalmacije imaju priliku predstaviti svoj autorski rad. Velik broj prijavljenih neafirmiranih bendova dovoljno govori o potrebi za ovakvim festivalom te na ovaj način je pružena priliku bendovima da se predstave publici, ali isto tako i publici priliku da poslušaju bendove koji, nažalost, nemaju priliku često zasvirati.

Kroz protekle kvalifikacijske nastupe, ulaz u polufinale izborile su grupa ŠEJN i STIMULANS iz Splita, TI RITU PIRI PIP iz Šibenika i INTONIC iz Omiša. Pred nama su još 4 kvalifikacijskih večeri, a nakon toga; 2 polufinale večeri i finale.

Na četvrtoj kvalifikacijskoj večeri koje će se održati u srijedu 24. ožujka u klubu O'Hara s početkom u 21:00h, nastupit će: DRUGA POSADA (Split), IVANA I LOLITE (Split), GROOVY (Marina/Split), MERKUR (Kaštela) i NEW GONDOLIERS (Split)

Više informacija o sudionicima i rasporedu nastupa možete saznati na www.myspace.com/start2010


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost)

    8) Pre dobro, idemo kaštela..

    oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij