LJUDSKA EVOLUCIJA
Znanstvenici su pronašli dva fosila majmunolikih stvorenja s ljudskim oblikom zuba u Bugarskoj i Grčkoj koji su stari 7,2 milijuna godina

Novu sezonu Game of Thronesa čekamo otprilike onoliko dugo koliko likovi u seriji čekaju zimu. Međutim, produkcijska kuća HBO sinoć je iznenadila sve fanove s prvim, pravim trailerom za nadolazeću sedmu sezonu popularne serije.

Umjereno konzumiranje čokolade za petinu smanjuje rizik od nepravilnog rada srca, objavili su američki znanstvenici.

NIKAD DUŽA FILMSKA FEŠTA:
U programu jubilarnog 10. Festivala mediteranskog filma Split, koji će se od 8. do 17. lipnja održati na tri lokacije, nalazi se 85 filmova koji stižu iz 26 zemalja, od čega će mnogi upravo na ovom mjestu imati svoje regionalne i hrvatske premijere. Na današnjoj konferenciji za novinare u splitskoj kinoteci 'Zlatna vrata' otkrivene su raznovrsne filmske poslastice u kojima će uživati Splićani i njihovi gosti tijekom punih deset dana Festivala kada će ovaj grad biti središte filmskog svijeta čitavog Mediterana.

Ovo je bila jedna uspješna večer koja će sigurno dugo ostati u mojim mislima

NOVA PRAVILA UJEDNAČILA BI NAČIN NA KOJI ADMINISTRATORI REGULIRAJU SADRŽAJ NA FACEBOOKU
Facebook je nedavno najavio oštrija pravila koja bi se primjenjivala na sadržaj koji se objavljuje na toj društvenoj mreži.

Svojom je zadnjom velikom progamskom objavom SuperUho Festival potvrdio da će u svom 4. izdanju biti sadržajno i programski najbogatiji dosad.

Novi pogled na djetinjstvo i osjećaje koje uz njega povezujemo splitskoj će se publici otvoriti u četvrtak, 25. svibnja u 20 sati, kada će akademski kipar Hrvoje Dumančić u Dioklecijanovim podrumima predstaviti izložbu pod nazivom „Zaboravljene emocije“. 

2Cellos nastavljaju s objavljivanjem spotova za pjesme s albuma »Score«, a najnoviji je spot za skladbu »May It Be« iz »Gospodara prstenova« koja je dio njihovog novog albuma s filmskom glazbom nazvanim »Score«.

U Hrvatskoj nećete često ugledati električno vozilo. Norveška do 2025. planira potpuno prebacivanje na električne automobile. Oni su tek jedan segment industrije iz obnovljivih izvora energije koja zapošljava devet milijuna ljudi. Zašto je zelena ekonomija važna i Norveškoj i Kini i Indiji i Njemačkoj, ali nije Hrvatskoj?

U ponedjeljak, 22. svibnja,  počinje manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne pojedince i organizacije , a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva u Hrvatskoj.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Lagano miriše ljeto u zraku, nekome već prevruće, a netko jedva dočekao ove temperature…

Iz kompanije Tesla objavili su informacije o novim solarnim krovovima, koji će izgledati kao glatke crne staklene ploče i imati teksturu staklenih pločica, piše Electrek.

U samo godinu dana, organiziranim izletima splitski "škver" posjetilo je više od 1500 ljudi.
S obzirom na to da je veliki interes domaćih i stranih gostiju za boravak u Splitu posljednjih godina, adventski slogan “Split je hit, dođi u Split” može se primijeniti i na Brodosplit.

ZAPIVAJMO SKUPA
- Izuzetno smo zadovoljni pristiglim skladbama i bilo je vrlo teško između 326 prijavljenih odabrati 24 pjesme koje će se predstaviti na Prokurativama. Odabrali smo one, po našoj prosudbi, najkvalitetnije i vjerujemo da imamo što pokazati jer ove godine uz već etablirana imena autora i izvođača predstavit će se i neka vrlo kvalitetna, mlada imena čije vrijeme tek dolazi - poručuju organizatori.

LJEKOVIT I KORISTAN
Samoliječenja uz pomoć ovog sastojka trebaju se suzdržati trudnice, dojilje i djece te pojedini kronični bolesnici.

ZBOG ČEGA JE VAŽNO BIRATI KVALITETNE NAMIRNICE ZA DORUČAK?
Nije svejedno koju hranu ćemo odabrati za doručak. U prosjeku noću spavamo 8 sati te u tom periodu ne unosimo hranu i vodu. Stoga je nakon buđenja tijelu i mozgu potrebno osigurati kvalitetne namirnice koje će nam dati energiju, ali i utjecati na naše kognitivne sposobnosti poput koncentracije, pamćenja i razumijevanja. Pekarski proizvodi, brza hrana i gazirani napitci često su bogati „praznim“ kalorijama, točnije sadrže puno šećera i nekvalitetnih masnoća, a malo vlakana, vitamina i minerala.

U dramatičnoj završnici 62. Eurosonga pobjedio je Salvador Sobral iz Portugala s pjesmom 'Amar Pelos Dois'. 29-godišnji Portugalac pobjedio je s pjesmom čija je autorica njegova sestra. Iako je više glasova publike dobila Bugarska presudili su glasovi žirija, pa je pobjedio Portugal.

Mnogi su osjetljivi i sujetni na svoje "znanje" iz automobilske tehnologije, premda je bez utemeljenja. Zbog toga nastaju problemi, uz veće ili manje troškove, a izlažete se i opasnostima

OTKRIVEN PRVI DIO IMPRESIVNOG LINE-UPA JUBILARNOG IZDANJA FESTIVALA ULTRA EUROPE
“Europe's Premier Destination Music Festival“, kako ga nazivaju svjetski mediji, vraća se na stadion Poljud! Naravno, riječ je o najiščekivanijem ljetnom događaju, festivalu koji ruši sve granice i koji već pet godina Hrvatsku stavlja na listu najvažnijih ljetnih destinacija – festivalu ULTRA Europe. Mjesecima se nagađalo o imenima koja stižu u Dalmaciju i koja će u sedam dana, od 13. do 19. srpnja 2017., razveseliti desetke tisuća obožavatelja, a danas stiže vijest koja će opravdati dugo iščekivanje.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Dragi naši, čeka nas još jedan vikend ćudljivog vremena pa pogledajmo što nas očekuje za zabavu.