hren
 

KAD SE SVE ODUZME I KAD SE SVE DODA, U BUSU SAM PROVEJA GODINU ŽIVOTA
Danas je većinu lokalnih portala preplavila vijest o reperskoj pjesmi Mikea O'Mille posvećenoj legendarnoj 37-i čiji je mix i produkciju radio svima dobro poznati Saša Antić iz TBF-a. Mi smo se potrudili saznati tko stoji iza imena Mike O'Milla te smo kontaktirali simpatičnog domaćeg momka iz Štafilića, Nikolu Vugdeliju, koji je svoje umjetničko ime smislio na brzinu prije jučerašnjeg objavljivanja spota. 

Učinci vježbanja ne završavaju u onom trenutku kada je i aktivnost gotova. Oni traju još satima i poboljšavaju sposobnost našeg tijela da kontrolira razinu šećera u krvi, što je samo jedna od prednosti.

Nedavno je na Youtubeu svjetlo dana ugledala pjesma mladih kaštelanskih glazbenika. Iako je pjesma nastala isključivo  za zabavu, odnosno, kako oni kažu „iz zezancije“, svi koji su je poslušali ostali su ugodno iznenađeni eksplozijom talenta i emocija utkanih u Dianu. Bio je to dovoljan razlog da odlučimo porazgovarati s dežurnim krivcima koji se kriju iza pjesme

Odabir fakulteta vjerojatno je najvažnija odluka koju donosiš još kao srednjoškolac. Opcija ima mnogo, no te su opcije rijetko kad sve baš nadohvat ruke. Zato većina ambicioznih maturanata diljem zemlje odabire studirati na fakultetima u većim gradovima, od kojih je najpopularniji, očekivano, Zagreb. Tako je i većina mojeg razreda odmah znala da nakon srednje seli u Zagreb na željeni faks. Kod nekih je proces išao i obratno – jedini kriterij pri odabiru faksa bio je “samo da je daleko od doma, ja tu više ne mogu živjeti…”

S jesenskim danima javile su se i prve prehlade. Mnogi se u želji da se zaštite od gripe odlučuju cijepiti, a mnogi svoj imunitet pumpaju uz pomoć vitamina i raznoraznih dodataka prehrani. U potrazi za odgovorima na pitanja koliko su vitamini i suplementi dostojni zaštitnici našeg organizma, jesu li uistinu korisni ili samo bacamo novac, može li se s njima pretjerati te je li ih bolje crpiti iz hrane ili uzimati u tabletama, posjetili smo Dijetetičko savjetovalište KBC-a Zagreb i ondje razgovarali s mag.spec. prehrambene tehnologije i voditeljicom savjetovališta Evom Pavić

ANITA FREIMANN
Ekonomija sreće. Osječanka Anita Freimann zasad je jedina ekonomistica koja se bavi ovim relativno neistraženim područjem u Hrvatskoj. Često joj zbog toga kažu da je ono čime se bavi čista utopija. Ova izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u razgovoru za tportal objašnjava posvećujemo li dovoljno pažnje sreći, koliko je ona važna, ali i otkriva da je bila komentorica na doktorskoj disertaciji jednom predsjedničkom kandidatu

Pametni mobitel se u nešto više od desetljeća uvukao u sva područja života pa i na radno mjesto.

PRIJE PREMIJERE
Najnovija verzija kompaktnog hatchbacka prvobitno je trebala biti predstavljena s ID.3 na IAA-i u Frankfurtu, ali sada će imati svoje predstavljanje 24. listopada

Aluminijski Terminator T-800 u prirodnoj veličini sastoji se od 230 pokretnih dijelova, teži preko 130 kilograma, i prilično je detaljan. Nastajao je četiri godine

Čineći nas nestrpljivijima, glad nam značajno umanjuje sposobnost donošenja promišljenih odluka: kada smo gladni, radije ćemo prihvatiti nepovoljniju pogodbu odmah nego sačekati pa dobiti više i bolje

Kako starimo, naše osjetilo sluha počinje slabjeti te ne čujemo više tako dobro, pogotovo visoke tonove. U testu od nekoliko sekundi provjerite čujete li dovoljno dobro za svoje godine.

Nikada nije dovoljno rano krenuti s pripremama za putovanja i provode koje najviše volimo i iščekujemo. Mladima diljem svijeta na vrhu ljestvice svakako je jedinstveni destinacijski festival ULTRA Europe koji će se u Splitu održati od 10. do 12. srpnja 2020. godine. Važno je odabrati pravo društvo i odvažne stylinge, ali prije nego se krene s pakiranjem kofera treba osigurati ono najvažnije, a to su festivalske ulaznice.

NAOMI CAMPBELL
 Danas vjerojatno najpoznatija ‘crna pantera’ na svijetu, Naomi Campbell rođena je 22. svibnja 1970. godine u Londonu. Majka Valerie Morris bila je plesačica s Jamajke, koja je ostala trudna s Naomi, što se njezinu biološkom ocu nije svidjelo pa ih je ostavio samo dva mjeseca nakon njezina rođenja. O njemu nerado govori, no zato nikada nije krila to da je očinsku figuru pronašla u Quincyju Jonesu, a djeda u Nelsonu Mandeli

Joker Todda Phillipsa obitava u realističnom, mračnom svijetu koji metaforički podsjeća i upozorava na današnji. Mentalno je bolestan, zanemaren, zlostavljan i odbačen te se zbog toga iz nepravedno marginaliziranog patnika pretvara u čudovište. Natovaren hrpetinom filmskih referenci na takve likove iz 'Taksista', 'Paklene naranče' i 'Kralja komedije', Joker se ovdje izdvaja iz njegova izvornog, stripovskog svijeta i nastoji postati simbol... nečega. To nešto, međutim, niti je razrađeno niti je zanimljivo niti dobro prikazano.

Sanjate li o podvodnim avanturama u tropskim morima nadajući se da ćete vidjeti fascinante prizore kakvih kod nas nema, a snovi nikako da vam se ostvare, možda vas utješi ova priča. U Jadran se prije par godina doselio uistinu intrigantan stvor, kozica Hippolyte prideauxiana koju nazivaju 'kozica pernate zvijezde'.

Klasični album Beatlesa "Abbey Road" ponovno je na prvom mjestu u Velikoj Britaniji pola stoljeća nakon prvog objavljivanja, a band je srušio vlastiti rekord za najdulji razmak između pojavljivanja na vrhu ljestvice.

Google je preko noći objavio upozorenje o najnovijoj ranjivosti koja pogađa stotine milijuna Android telefona, uključujući njegov vlastiti Pixel 2.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Ovog vikenda čeka nas šarolik izbor zabave pa virujemo da će svatko nać nešto za sebe.

Možda netipično, možda neozbiljno, ali definitivno vrijedno usvajanja. Riječ je ne o pjevačici ili glazbenici, već o jednom od najvrednijih poslovnih projekata današnjice.


Rezultati desetogodišnjeg istraživanja međunarodnog tima znanstvenika pokazuju da je ljudska emisija ugljikova dioksida stoput viša od negativnog učinka na globalno zatopljenje svih vulkana na svijetu zajedno.