Hakeri koji su u srpnju izveli uspješne cyber napade na sustav američke televizije HBO zaprijetili su da će objaviti finalnu epizodu aktualne, sedme sezone popularne serije Igra prijestolja.

ZAVRŠEN FESTIVAL POSVEĆEN DINU DVORNIKU
„Znali smo da je on šampion, a i njegov način rada je bio revolucionaran. Dolazio je u studio s ritmom, svirao bi, i ako bi mi počeli na to plesat onda bi on znao da je to dobro, makar još ni sam nije zna šta je to ni koja će to pisma na kraju ispast.“ – rekao je Gibonni pred izlazak na veliku pozornicu AJ CHA festivala koji je završio sinoć velikim koncertom 'Splitske dice' na Starom placu.

Za nekoliko dana počinje 7. Split Blues festival koji će se održati od 24. do 26. kolovoza na Zvončacu. Split Blues festival svojom je respektabilnom listom dosadašnjih izvođačate vrhunskom produkcijom, prerastao nacionalne okvire te će splitska publika i ove godine moći uživati o odličnim svirkama ponajboljih domaćih izvođača, a u goste dolaze i probrani europski blueseri.

Sinoć je bilo živo na Rivi, no vrlo posebna atmosfera zavladala je Ljetnim kinom Bačvice gdje su se brojni Splićani rasplesali uz Jinxe u sklopu drugog dana AJ CHA festivala.

Sinoćnjim koncertom James Brown tribute benda na Rivi i Songkillersa u Ljetnom kinu Bačvice započeo je AJ CHA festival u čast Dina Dvornika. Songkillersi su u drugom dijelu koncerta izveli i nekoliko Dinovih pjesama u čemu im se i publika odmah priključila, a djelić čarobne atmosfere možete pogledati u fotogaleriji.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Ovog vikenda sve je u znaku Dina Dvornika

Split pleše u funk ritmu puna tri dana festivala u spomen na Dina Dvornika. Na nekoliko lokacija u samom centru grada nastupit će brojni glazbenici, a 20. kolovoza, na Dinov rođendan nastupit će "Splitska dica" - Neno Belan & Fiumens, Marian Ban & Diktatori, Official tribute band Dino Dvornik feat. Nikola Marijanović i gosti iznenađenja.

PREVARE SU SVE ČEŠĆE
Gotovina nikako da izumre u velikom dijelu svijeta. Preuzimanje novčanica s bankomata je nešto sasvim uobičajeno i praktički je stvar navike. Upravo na to računaju i hakeri, koji mogu dobiti pristup vašim karticama ako ne obratite pažnju na ove znakoveGadgeti kojima se služe hakeri

ROBERT HOOD U PREPUNOJ KULI KAMERLENGO
Nakon dvije noći vrhunske techno glazbe, Moondance festival upravo je spektakularno završio svoje peto izdanje, koje je bilo u znaku kultnog berlinskog kluba Trezor, a s pozornice trogirske kule Kamerlengo, trećeg je dana mnogobrojna publika slušala setove Handmadea, DJ Deepa, Roberta Hooda i The Analogue Cops.

Zanimljivo je kako su se hakeri toliko izvještili u probijanju "jakih lozinki" da lozinka poput "MaL1c10u$" i nije toliko jaka te ju je moguće probiti za tri dana, dok je za lozinku tipa "BlueKomadSjajnoWoods" potrebno i nekoliko godina.

Prema web-servisu koji na dnevnoj bazi procjenjuje veličinu interneta, trenutno je njegova veličina barem 4,53 milijardi stranica

Prva noć petog izdanja Moondance festivala pretvorila je trogirsku kulu Kamerlengo u pravu techno oazu, a Ben Sims i Oscar Mulero, uz regionalne su artiste, otvorili festival i pružili uvertiru koja obećava partijanje uz vrhunsku underground techno glazbu.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Ovog vikenda je zbilja živo u Kaštelima i Trogiru!

Korisnici i vozači više neće morati pokretati nekoliko različitih aplikacija.

PETA OBLJETNICA      
Moondance festival, najpopularniji i vodeći  festival elektronske  plesne glazbe u domaćoj produkciji, ulazi su svoju petu godinu održavanja. 

Važno je nadodati kako ova praksa nije propisana zakonom, ali je u pravilu donose same avionske kompanije kako bi što bolje zaštitile svoje putnike.

Proteklog vikenda održane su 7. po redu Kaštelanske rock večeri u Kaštel Lukšiću. Ponovno su domaća publika, ali i svi gosti Kaštela imali priliku uživati u dvije večeri odlične glazbe te su ove godine po prvi puta imali priliku u sklopu festivala degustirati i uživati i u hrvatskim CRAFT pivima.

Ivana Kovač (39) i njezin dugogodišnji dečko Elvir Hasanhodžić (32) postali su roditelji. Pjevačica je rodila djevojčicu jučer oko 18 sati prirodnim putem u zagrebačkoj bolnici.

Prošloga je tjedna kompanija Hyperloop One prvi puta testirala putničku kapsulu pune veličine koja se kreće u niskotlačnoj cijevi na principu magnetske levitacije i propulzije. Ovaj test dogodio se tek nešto više od dva mjeseca nakon što je na istoj testnoj trasi po prvi puta bila pokrenuta maglev platforma.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Gdje god otišli ovoga vikenda bit će pakleno, htjeli ne htjeli!

Objavljena je satnica predstojećeg SuperUho festivala, za kojeg organizatori navode da je najbogatiji dosad, a program će mu biti ojačan za festival glazbenog dokumentarnog filma DORF, pa će sve ovaj put trajati pet dana.