Croatian English French German Italian Spanish

 

U čijem se ormaru krije duh Davida Bowieja iz potresnog spota »Lazarus«? Kad ovaj svijet napuste veliki umjetnici u glazbi ostaje praznina i strah da tu prazninu u današnjem materijalnom i korporativnom sustavu vrijednosti nitko drugi neće popuniti na približno isti način. Naš je gubitak ogroman, a glazbena industrija samo industrija, koja trči za profitom.

Objavljene su nominacije za predstojeću dodjelu britanskih glazbenih nagrada BRIT Awards koja će se održati 22. veljače u Londonu po 37. put.

OVOG ČETVRTKA U SPLITU
Stipe Božić, jedan od najuspješnijih hrvatskih i svjetskih alpinista, održat će javno multimedijalno predavanje u velikoj dvorani na drugom katu sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice u Splitu, ovog četvrtka, 19. siječnja sa početkom u 18 sati.

Godinu dana trebalo je programerima iz norveške kompanije da "od nule" napišu web preglednik.

Kultni klasik iz 1996. "Trainspotting" ubrzo će dobiti drugi nastavak za koji je također najavljen i soundtrack.

Rimac automobili objavili su snimku utrke Bugattija i Concepta_One. Cestovni kralj, pobjedio je i ovog puta i to sa svega 20% baterije na minus pet stupnjeva.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Dragi naši, napokon petak, ali 13. Iako se po mnogim vjerovanjima smatra nesretnim danom, pogled na popis događanja govori suprotno.

JAMAJKA DREAM I PENDREKMAN
Najnovije autorske predstave Kazališta BESA konačno s Visa dolaze na kopno. Tijekom siječnja splitska i solinska publika moći će pogledati „JaMajka Dream.“ Ane Paške i „Pendrekmena“ Cvetina Aničića i Ivana Lukića, te uživati u vrlo specifičnom vizualnom i estetski pomaknutom kazališnom izričaju specifičnom za ovo jedino profesionalno otočno kazalište u Hrvatskoj.

INOZEMNA KARIJERA
Zrinka Cvitešić nastavlja graditi svoju uspješnu inozemnu karijeru. Tridesetsedmogodišnja Karlovčanka, doznajemo, glumit će u novom filmu slavnog Woodyja Harrelsona.

Prošlo je točno godinu dana od kad nas je iznenada napustio David Bowie. Nije uspio pobijediti rak, a o njegovoj bolesti su znali samo najbliži suradnici i obitelj.

Po opisu radnog mjesta, budući urednik playlista mora imati "barem osam godina iskustva na dužnosti predsjednika jedne velike zemlje".

»Song to Song« naziv je novog filma američkog režisera Terenca Mallicka, a za rock svijet je taj film zanimljiv stoga što će u njemu nastupiti zaista velik broj rock izvođača koji će u najvećoj mjeri glumiti – sami sebe.

Zovu turneja vezanih uz obljetničke albume očigledno se nisu mogli othrvati ni dečki iz grupe U2 koji za ovu godine pripremaju veliku turneju vezanu uz tridesetu obljetnicu objavljivanja njihovog kultnog albuma, sjajnog „The Joshua Tree“.

Do danas ga je na YouTubeu pogledalo više od pet milijuna ljudi.

Planirate li odmor u ljetnim mjesecima negdje u blizini, nikako nemojte čekati zadnji trenutak kako biste rezervirali svoje karte, posebice ako putujete u srpnju ili kolovozu. Tijekom tih mjeseci cijene drastično rastu i ako planirate uštedjeti, nećete dobro proći.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Ovaj vikend prognoza nikako ne obećava lijepo vrijeme. Zbog toga je i ponuda siromašnija nego inače.

PROGRAM ZA SIJEČANJ
Ako ste se ovih dana prekrcali nezdravom hranom iz bakine kuhinje, predlažemo da nam se pridružite u otvaranju nove kalendarske godine u Kocki. Kao uvijek, vikendom će Kocka ugostiti perspektivne ili već ostvarene izvođače, a preko tjedna vas čekaju edukativni programi, radionice, projekcije i izložbe.

I ova godina obilovati će turnejama i koncertima velikih svjetskih bendova, pjevača i pjevačica. Donosimo vam pregled dosad ugovorenih koncerata u Hrvatskoj, regiji, nama najbližim zapadnih zemljama, pa i šire.

U velikoj bi mjeri ova godina mogla biti godina povratka kultne TV serije „Twin Peaks“ na TV ekrane.

PUT KROZ VRIJEME
Gradovi budućnosti koji mijenjaju izgled svijeta

Prehlade su u pravilu bezopasne i najčešće se povlače bez posljedica. No kada je riječ o gripi oprez je itekako potreban.

Vezane vijesti

Zadnji komentari

Gost_1437
Komunalai urbanizam ka i uvik.. Vladajućima na znanje šta je najvažnije
Gost_9606
"Bez položene ove edukacije uskoro neće biti moguće niti kupiti pesticide, niti (po zakonu) koristiti na poljoprivrednim površinama." ...
Gost_9606
"Kategorija "za profesionalne korisnike", na koju se odnosi ova naša edukacija, među ostalim uključuje OPG-ove i druge poljoprivrednike...
Gost_8272
a o jubavi ni j grin grin..
Gost_8089
Poštovani, Edukacija "Održiva uporaba pesticida" generalno ima 3 modula: za profesionalne korisnike, za distributere i za savjetnike. ...