hren

zamke

RODITELJI, POVEDITE SVOJE DIJETE NA EKONOMSKI FAKULTET U SPLITU!
U utorak, 28. rujna 2021. godine u Velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Splitu s početkom u 18 h održat će se radionica za osnovnoškolce pod nazivom „Zamke besplatnih aplikacija“.  

Opširnije...

trcanje

Za naše tijelo je izuzetno važno da smo aktivni i da se krećemo dovoljno. Bavite se jogom, plešite kod kuće, idite u šetnju - bilo koja fizička aktivnost je poželjna. Ako se ne krećete dovoljno vaše će vas tijelo na to upozoriti.

Opširnije...

patike hodanje

Za naše tijelo je izuzetno važno da smo aktivni i da se krećemo dovoljno. Bavite se jogom, plešite kod kuće, idite u šetnju - bilo koja fizička aktivnost je poželjna. Ako se ne krećete dovoljno vaše će vas tijelo na to upozoriti.

Opširnije...

clint eastwood

91 MU JE GODINA TEK
Živuća glumačka i filmska legenda ne shvaća zašto redatelji odlaze u mirovinu

Opširnije...

meso

Kako bi se potaknula Maillardova reakcija, meso se prije pečenja suši papirnatim ručnikom i obavezno stavlja na dovoljno vruću tavu kako bi se dobio fini okus i zadržala sočnost mesa...

Opširnije...

labrador

Povezanost psa i čovjeka traje već 40.000 godina i pas je bio prva životinja koju je čovjek pripitomio. Danas postoji više od tristo pasmina pasa, a jedna pasmina drži prvo mjesto kao najpopularnija.

Opširnije...

01

Oslobođeno tijelo ostavlja dug identiteta za sobom kao relikt vremena u kojem je njegova konstrukcija bila dominantna agenda mode. Preobrazbom biotehnološkog konteksta moda se obraća neposrednom iskustvu tijela i tjelesnosti. U tranzicijskom prostoru povijesti koja se paralelno događa u virtualnom i realnom prostoru otvara se mogućnost konačne slobode tijela. Kreativna intervencija poprima ontologijski smisao stvaranja istinskog subjekta.

Opširnije...

zaljev

NASA je predstavila novi alat uz pomoć kojeg se može vidjeti koliko će se podizati razina mora, bilo gdje na svijetu, sljedećih desetljeća.

Opširnije...

mala

Za Hrvatsku se često kaže da je zemlja neotkrivenih ljepota, no zahvaljujući National Geographicu, cijeli svijet će ih uskoro moći otkriti i to u formatu kakav nije viđen do sada. Naime, jedna epizoda treće sezone serijala Europa iz zraka u potpunosti će se baviti Hrvatskom, a posebno je zanimljivo vidjeti koja mjesta je produkcijski tim odabrao za snimanje. Jeste li uopće znali da se u Hrvatskoj nalaze druge po redu najveće zidine u svijetu, i to nakon svjetski poznatog Kineskog zida? Ili da je u motovunskoj šumi pronađen najveći bijeli tartuf na svijetu, koji je sa svojih 1300 grama uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda?

Opširnije...

drustvena igra

Kada ste zadnji put s djecom zaigrali društvenu igru? Jedna majka i pomajka, kako bi se zbližila s djecom, pomogla im je izraditi vlastitu društvenu igru. Pomoću nje se zabavljaju, ali i uče.

Opširnije...

pricigin mala

Od 21. do 24. rujna u ljetnom kinu Bačvice održati će se četrnaesti po redu splitski festival pričanja priča, Pričigin. Svaku večer će biti po dvije pričalačke priredbe.
Zbog trenutnih mjera, broj publike bit će ograničen.

Opširnije...

splicanin

JEDAN je tip iz Splita postao zvijezda na Facebooku zbog fotke koja je objavljena na stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca.

Opširnije...

kolac kokos

Ovaj jednostavni recept oduševit će ljubitelje kokosa. Za ovaj kolač s kokosom uopće ne trebate jaja. 

Opširnije...

brac sutivan

Traže se statisti za potrebe snimanje njemačkog filma koji se snima na raznim lokacijama na otoku Braču i otoku Šolti.

Opširnije...

more

NASA je predstavila novi alat uz pomoć kojeg se može vidjeti podizanje razine mora bilo gdje na svijetu u sljedećim desetljećima.

Opširnije...

divanka450

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Dragi naši, vikend pred nama ne donosi previše događanja kako smo navikli ovo ljeto. Kome je do dobre svirke nek večeras navrati u Rock Pork poslušati Fly Stones.

Opširnije...

Biljka koja jako lijepo izgleda upravo je kao ukrasna ili dekorativna biljka donesena u 18. stoljeću iz Kine u Europu.

Opširnije...

gmail

Google je najavio nekoliko noviteta za Workspace u sklopu niza promjena koje dolaze u njihovu uredski i komunikacijski softver. Google će, izgleda, Gmail pretvoriti u centralnu aplikaciju za sve njihove komunikacijske usluge.

Opširnije...

splitech

U organizaciji splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) održava se šesta Međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama SpliTech 2021 na kojoj je prihvaćeno preko 150 znanstvenih radova iz preko 30 zemalja svijeta.

Opširnije...

hvar

UGLEDNI američki mjesečni časopis Travel+Leisure visoko je pozicionirao otok Hvar i općenito dalmatinske otoke na ljestvicu top 20 najboljih europskih otoka. 

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij