hren

Nakon bogatog vikend programa Platformata – odlično posjećenog KLFM-ovog Radija na cesti, francusko-hrvatskog ZloSTavljanja u Kocki, radionica cirkuskih i plesnih vještina u Hramu… u ponedjeljak nam Platformata donosi čak četiri radionice, otvaranje dviju izložaba i jednu filmsku večer.

Od 17:00 do 21:00 u Kino klubu Split održava se radionica razvijanja i projekcije 16mm filma. Polaznici radionice upoznat će se s vrstama 16mm filma i radom s filmskom kamerom, snimanjem, te metodama samostalnog razvijanja filmske trake u laboratorijskim uvjetima. Voditelj radionice je Krešimir Masleša.

Od 18:00 do 20:00 u Plavoj dvorani Style force organiziraradionicu urbanog i street plesa, a istovremeno na gornjem katu galerije MKC-a queerANarchive organizira radionicu stripa Helene Janečić i radionicu sitotiska Maje Marković.

Nakon radionica, u 20:00 na gornjem katu galerije MKC queerANarchive otvara izložbu stripa Helene Janečić.

U 18:30 na Maloj sceni Kulturna alternative mladih HRAM organizira radionicu Cirkus s djecom na kojoj će djeca imati priliku upoznati se sa osnovnim cirkuskim vještinama na zabavan i njima prilagođen program. Vježbat će žongliranje – loptice, diabolo, hola hoop, poi, čunjevi itd., gluma, akrobatika, trampolin, balansi,  zračne vještine – trapez i svila….

U 21:00 u galeriji Praktika u klubu mladih Kocka, Noćna leptirica otvara izložbu Tvrdokorne mrlje Vanča Rebca.

Zak kraj prvog radnog dana u tjednu, ROOM 100 u Beton kinu od 21:00 organizira filmsku večer posvećenu cirkuskoj umjetnosti – Circus Movie Nights. Druga Platformaška CMN posvećena je dvjema skupinama suvremenog cirkusa koje su obilježile francusku suvremenu cirkusku scenu.
12 minutni udio predstave "Deversoir" kompanije Angele Laurier - obiteljska je ispovijed kanadske kontorcionistice o povijesti vlastite obitelji i suživotu s shizofrenim bratom.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara