hren

Tridesetpet godina od početka građenja Doma mladih, Multimedijalni kulturni centar Split, Platforma 9.81 - institut za istraživanje u arhitekturi i zagovaračka inicijativa Platforma Doma mladih, obilježavaju predstavom „Fleshdance“ kolektiva BADco. 20. studenogau 20 sati i izložbama „Izgradi platformu: Dom mladih“ i „Izgradi platformu: Strganeizvedbe“ koje se otvaraju u galerijskom prostoru Doma mladih 21. studenoga također u 20 sati.

Predstava „Fleshdance“ koreografsko je istraživanje granica između tijela i prostora, pogleda i dodira, jedna je od najpopularnijih predstava skupine BADco. Nastala je 2004. godine kao problemsko istraživanje slikarskih triptiha Francisa Bacona, a ovom je prilikom podvrgnuta analitičkom procesu što je rezultiralo i instalacijom/izložbom „Strgane izvedbe“.

Izložba „Izgradi platformu: Dom mladih“ okuplja na jednom mjestu tokove misli, slike, povijest, nacrte i aktualne procese transformacije prostornih, programskih i organizacijskih koncepata u prostorima Doma mladih, ali i sličnih – Društvenog centra Rojc (Pula), Filodrammatice, Hartere i Palacha (Rijeka), Hrvatskog doma (Karlovac), Lazareta (Dubrovnik) i Pogona (Zagreb).

Ulaz na predstavu „Fleshdance“ je slobodan, ali zbog ograničenog broja sjedala potrebno je izvršiti rezervaciju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na021/537-449. 
Program otvaranja izložbe popratit će DJ kolektiv KLFM-a radija u zajednici.

Izložbe možete posjetiti do 11. prosinca svakim danom, osim nedjelje, od 14:00 do 21:00.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara