hren

POLA PLATFORMATA JE IZA NAS
Šesti dan počinje radionicama - u 17:00 likovnom radionicom Akcijsko slikarstvo udruge Noćna leptirica u predulazu Kluba mladih Kocka te zatim u 19:00 radionicom Stripa u Galeriji Praktika .

U 20:00 u Amfiteatru glumački studio kazališta PlayDrama izvodi 22. pjevanje Homerove Ilijade Smrt Hektorovu.  22. pjevanje prikaz je borbe na smrt između dva najveća junaka pod Trojom, Hektora i Ahileja. Obojica žele izbjeći sudbini, jer pisano je kako i gdje će umrijeti i od čije ruke. I dok Hektor moli svog protivnika da njegovo tijelo vrati Trojancima kako bi ga ukopali, jer Hektor je čovjek, Ahilejeva srdžba, koja je tema cijele Ilijade, ide preko granica groba. Četrdeset polaznika glumačkog studija godinu dana pripremali su koncertno pjevanje koje je premijerno izvedeno prošle godine u travnju.

U 20:30 u Beton kinu održava se druga filmska večer Plesni film i video Centra za pokret koji donosi projekciju DV8: The Cost of Living – pobjednika 2005 Prix Italia, Rode d'Or i Sette nagrade žirija. Rad DV8: The Cost of Living prati dva ulična izvođača Eddieja i Davida koji su spremni suprotstaviti se i braniti svoju vjeru u pravdu, poštovanje i iskrenost, i potrebnu za rastom i razvojem bez obzira na društvene predrasude prema hendikepu. DV8 Physical Theatre osnovan je 1986. godine i od tada je pod vodstvom Lloyda Newsona. Organizacija je producirala šesnaest visoko priznatih plesnih djela, s kojima su gostovali internacionalno kao i četiri nagrađena filma za televiziju.

Za kraj današnjeg Platformata u Klubu mladih Kocka u 22:00 održava se koncert Punk Attack s gostima iz Praga – četveročlanim HC/trash/metal bendom Beast Within The Sound i bendom Diphteria.

Platforma Doma mladih zagovaračka je platforma na lokalnoj razini – neprofitna, nestranačka i participativna inicijativa za nezavisnu kulturnu scenu i scenu mladih/za mlade koju čini 14 udruga, institucija i ustanova u kulturi:
Eksperimentalna izvedbena kompanija ROOM 100, Info zona, Festival mediteranskog filma Split, IKS festival, Kolektiv za razvoj, istraživanje i propitivanje queer kulture - queerANarchive, Kulturna alternativa mladih HRAM, Kulturno umjetnička udruga ROMB, Kulturno umjetnička udruga Uzgon – Split, Mavena – 36 njezinih čuda, Multimedijalni kulturni centar Split, Noćna leptirica, Platforma 9.81 - institut za istraživanja u arhitekturi, Style Force – udruga za kulturu i novoscenski pokret, Udruga mladih „Aktivist“.

Rad Platforme Doma mladih realizira se uz potporu Zaklade Kultura nova.

Kao koordinatorica i medijska predstavnica Platforme Doma mladih, stojim Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije.

Preostali dio programa pogledajte u nastavku…

 


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara