hren

 

FESTIVAL NEZAVISNE KULTURE I UMJETNOSTI U DOMU MLADIH U SPLITU
Ovogodišnji, drugi po redu festival nezavisne kulture i umjetnosti, Platformat, u organizaciji Platforme Doma mladih održava se od 8. do 18. svibnja u splitskom Domu mladih, a tijekom desetak dana donijet će više od 40 različitih kulturnih događanja. Već danas, prvog dana održavanja, na rasporedu su četiri različita događanja.

Inače, osnovna namjera Platformata je zaokruženim medijski vidljivim umjetničkim događanjem inovativnog programskog sadržaja privući veći broj publike u Dom mladih, prezentirati im mogućnosti i kapacitete samog prostora, kao i organizacije i aktivnosti koje se u prostoru realiziraju. Kroz suvremen i interesantan format, publika ima mogućnost upoznavanja alternativne umjetničke scene čime se senzibilira šira javnost za hitnost uređenja prostora.

Program za četvrtak, 8. svibnja

- Od 16.30 do 18 sati na Maloj sceni Doma mladih svi zainteresirani mogu se priključiti članovima Kulturne alternative mladih HRAM na treningu Plesa na svili. Prethodno iskustvo nije potrebno da bi se upoznali s ovom zanimljivom zračnom cirkuskom vještinom.

- U vremenu od 17 do 20 sati udruga Queer Sport Split, u knjižnici OpenBox u Klubu mladih Kocka organizira radionicu pletenja i kukičanja queerDOMAĆINSTVO. Uz osnovne tehnike kukičanja (konac i kukice za polaznike su organizirani), radionica ima za cilj prribližiti gerilsko pletenje/kukičanje kao neagresivnu metodu komunikacije u javnom prostoru. U takvoj jednoj zajedničkoj akciji Maratona na iglama, od 16. do 18. svibnja subverzivni miljetići biti će postavljeni u javni prostor oko Doma mladih.

- Točno u 20 sati u galerijskom prostoru Multimedijalnog kulturnog centra otvorit će se izložbe deEvolution Vladimira Freliha. Vladimir Frelih multimedijalni je umjetnik, dobitnik nekoliko međunarodnih nagrada za svoj umjetnički rad i docent na Odsjeku za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku. Multimedijalna izložba deEvolution sastoji se od video instalacija, projekcija i ofset-printa koji propituju značenje riječi evolucija i njenog oprečnog značenja. Izložba ostaje otvorena do 22. svibnja.

- U 21 sat u knjižnici OpenBox u Klubu mladih Kocka, udruga Aktivist organizira promociju časopisa za književnost i kulturu studenata Filozofskog fakulteta The Split Mind. Časopis ove godine slavi deset godina postojanja i ovo je prilika da se publika upozna s uredništvo, prolista starija izdanja, a kasnije se zabavi i opusti uz slušaonu koju vam donose Maar i Tengo iz Quasimodo Riot Teama.

Kompletan program ovogodišnjeg PLATFORMATA možete pogledati u galeriji.....


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij