hren

Ustanova 'More i krš' je u suradnji s tvrtkom Arbofield d. o. o. i uz pomoć Grada Kaštela provela temeljni arboristički pregled i procjenu osnovne statike dvaju spomenika prirode

U velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima u subotu 7. prosinca 2019. održana je završna svečanost 11. Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“ na kojoj su, nakon što je prethodno proveden natječaj, dodijeljene nagrade, više je književnih radova javno izvedeno te je predstavljen zbornik najuspjelijih radova „Put u Srce“. 

U KBC-U SPLIT NA KLINICI ZA DJEČJE BOLESTI MEDICINSKOG FAKULTETA U SPLITU
Otvorenje Centra za medicinu spavanja pri Klinici za dječje bolesti KBC-a Splitodržati će se u srijedu, 11. prosinca s početkom u 9:30 u prostorima Klinike na Firulama.Bit će to prigoda u kojoj će KBC Split zaprimiti kao donaciju nove uređaje za najsuvremeniju dijagnostiku i liječenje poremećaja spavanja djece koju su nam kroz humanitarnu akciju „Zajedno za najmlađe“ omogućili Rotary klubovi Split, Solin i Kaštela.

OVE SRIJEDE U KNJIŽNICI MARKA MARULIĆA
Kaštelanska spisateljica Nataša Jukić, ove će srijede, 11. prosinca, u gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, s početkom u 19 sati, predstaviti svoju novu knjigu  „ Mi. Žene.“

Obavještavaju se potrošači vode na području grada Kaštela u Kaštel Štafiliću u ulici Stjepana Štafileja da će im zbog radova na vodovodnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 10.12.2019. (utorak) u vremenu od 09 do 13 sati.

U petak su kaštelanski sport i hrvatsko veslanje ostali bez jednog svog vrhunskog sportaša – nenadano nas je zauvijek napustio veslač HVK Marina Kaštela - Toni Čavka Bebi.

U PREPUNOM KULTURNOM CENTRU ODRŽAN TRADICIONALNI BOŽIĆNI KONCERT KUD-A 7 KAŠTELA I PRIJATELJA
U Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću sinoć je sve odisalo zajedništvom i božićnim duhom, baš kao i uvijek kada je riječ o koncertu  „U radosti zajedno“, kojeg već tradicionalno organizira KUD 7 Kaštela u suradnji sa svojim brojnim prijateljima.

KLAUN ŠARENKO RAZVESELIO NAJMLAĐE
Smijeh i dječja graja odzvanjali su u lukšićkom Novom parku ove nedjelje, gdje su brojne mališane pjesmom i plesom zabavljali Čarobni animatori, točnije klaun Šarenko i njegov prijatelj.

SVIJEĆU LJUBAVI UPALILI ŠTIĆENICI CENTRA MIR
Na velikom adventskom vijencu u Đardinu u Kaštel Novom, koji su i ove godine izradili učenici i djelatnici srednje škole Braća Radić, ove je nedjelje upaljena još jedna svijeća.

LOŠE VRIJEME OVE GODINE  PRODUŽILO BERBU I PRERADU
Sezona berbe maslina ove se godine odužila kao rijetko kad, a čini se kako su u svakom pogledu najbolje prošli oni koji su krenuli u "ranu" berbu, kako zbog vremena tako i zbog randmana. Brojni maslinari, naime, čekajući da plodovi barem djelomično dozriju, započeli su berbu kasnije nego li inače, pa oni s nešto većim brojem stabala još uvijek nisu gotovi s poslom jer su se dani bez kiše ovog studenog mogli nabrojati na prste! 

MIRO BOEM U ADVENTSKOJ BAJCI
Prva adventska subota u kaštelanskoj Adventskoj bajci protekla je u veselom raspoloženju, premda je kiša, koja je padala tijekom poslijepodneva i večeri, očito bila razlog što su mnogi baš kao i dan ranije, ipak zaključili kako je bolje ostati doma u toplom umjesto pohodoti kućice i ugrijati se uz kuhano vino i muziku uživo.

KAŠTELANSKI OSNOVNOŠKOLCI NASTUPILI SA BOGATIM PROGRAMOM
Adventska bajka ove je subote u ranim večernjim satima bila u znaku dječjeg stvaralaštva. Na pozornici u Novom parku u Lukšiću najmlađi su pokazali svoj trud i talent kroz pjesmu, ples, glumu i recitacije, a omela ih nije ni kiša.

Adventska i božićna priča u Gradskoj knjižnici Kaštela koja je započela dočekom svetog Nikole i koja se održava u predvorju knjižničkog odjela u Kaštel Sućurcu, posebno uređenog za ovu prigodu, a koja traje do kraja godine, donijet će sadašnjim i budućim korisnicima mnogo čarolije.

Đardin u Kaštel Novom ove će nedjelje, 8. prosinca, ponovno biti mjesto paljenja adventske svijeće na gradskom adventskom vijencu, a Novi park u Kaštel Lukšiću ugostit će klauna Šarenka.

OVE NEDJELJE U KULTURNOM CENTRU
KUD 7 Kaštela poziva vas na božićni koncert koji će se održati u nedjelju, 08. u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću  s početkom u 20 sati. Na koncertu će uz domaćine nastupiti i Zbor mladih „VIS Signum“ iz Kaštel Lukšića, KUD „Salona“ iz Solina, klapa „Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice, KUD „Putalj“ iz Kaštel Sućurca, KUU „Andrija Matijaš Pauk“ iz Marine te Centar za rehabilitaciju „Mir“.

ADVENTSKI PROGRAM
.... Što se dobro mala ljubila, usnama ko ranim trešnjama... pjevao je Leteći odred ovog petka s pozornice kaštelanske Adventske bajke, prkoseći kapima kiše i na zadovoljstvo tristotinjak Kaštelana, koji su, unatoč vremenu, odlučili uživati u hitovima ovog osječkog benda.

U ORGANIZACIJI GRADA
Kao dugogodišnji prijatelji svetog Nikole, obitelj Kapov i ove je godine olakšala put ovog sveca po Kaštelima pa su ga tako u svojoj kočiji u petak poslijepodne dovezli do Novog parka u Kaštel Lukšiću, gdje je svetog Nikolu čekalo mnoštvo mališana i njihovih roditelja.

Dolaskom sv. Nikole u odjel GKK u Kaštel Sućurcu u petak, 6. prosinca otvorena je "Adventska i božićna priča u GKK".

FININA LJESTVICA
Poduzetnici sa sjedištem na širem splitskom području, preciznije na području urbane aglomeracije Split koja broji 13 gradova i općina, ostvarili su lani ukupne prihode u iznosu od 39,5 milijardi kuna, što je povećanje od 8,9 posto u odnosu na godinu ranije.

Događanja ovog vikenda na Adventskoj bajci u Kaštelima nastavit će se u subotu, 7. prosinca u Novom parku u Kaštel Lukšiću, gdje će u 17 sati nastupiti najmlađi Kaštelani, a u 22 sata uslijedit će koncert zabavne glazbe.