OVOG ČETVRTKA U ŠKOLI BIJAĆI
Svi roditelji učenika prvih i drugih razreda, zainteresirani za uvođenje produženog boravka u školi, pozvani su na sastanak, koji će se održati u četvrtak, 22. ožujka u 18.30 sati u osnovnoj školi Bijaći u Kaštel Novom.

Na čelu Operativne skupine za pripremu projekta je Anamarija Matek, pomoćnica ministra zaštite okoliša i energetike

Sukladno Uredbi ljetno računanje vremena u 2018. godini počinje 25. ožujka u dva sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u dva sata računa kao tri sata.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom. Kod njega je u stanu kojeg koristi  na području Kaštela pronađena i oduzeta jedna PVC vreća sa sadržajem droge marihuane težine 500 grama, te još deset PVC vrećica sa sadržajem droge marihuane ukupne težine 12,5 grama.

TRAGOVI PALMINE PIPE         
Zbog nametnika palmine pipe preko dvadesetak velikih kaštelanskih palmi je posječeno tijekom zadnje dvije godine, a nekadašnji ukrasi grada još uvijek nisu zamijenjeni novim rješenjima. U Gradskoj upravi navode kako planiraju nova hortikulturna rješenja, ali konkretnih odgovora još uvijek nema.

DANI FRANKOFONIJE
U sklopu manifestacije Dani frankofonije 2018. Prokultura Split – Opservatorij kulturnih politika i Gradska knjižnica Kaštela organiziraju u utorak, 20. ožujka u 18 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću predavanje Čedne Cvitanić Raičković „Moda je prolazna, stil je vječan“ – Yves Saint Laurent.

KAŠTELANI SE OKITILI BROJNIM MEDALJAMA  I PRIZNANJIMA
Jubilarna 20. međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2018., održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, protekla tri dana u hotelu Olympia u Vodicama, okupila je brojne maslinare i uljare, koji su došli razmijeniti svoja iskustva te na stručnim predavanjima i praktičnim radionicama proširiti svoja znanja, ali ujedno i iznjedrio najbolje u kategorijama otvorenih i pakovina maslinovih ulja, a kao i svake godine nagrađeni su i najbolji proizvodi od maslina.

Klub DDK Adriachem i GD CK Kaštela organiziraju akciju darivanja krvi u ponedjeljak, 19. ožujka od 8 do 13 sati u prostorijama Vatrogasnog doma u Kaštel Gomilici. Osim članova Kluba mole se i sve druge zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu ovoj akciji kako bi pomogli onima koji trebaju krv.

IZ KANTUNA O SVEMU, SVAČEMU I SVAKOME
Nikako ne razumijem šta je tako strašno u riječi vagina. Primijetila sam nebrojeno puta kako u razgovorima sa ženama na sami spomen bilo čega vezano uz spolnost ili seksualnost mijenjaju boju lica i nazivaju stvari drugim imenima. „Tamo dolje“ mene podsjeća na Australiju, a ne na ženski spolni organ. I ne razumijem neugodu pri spominjanju istog u odnosu na nogu, bubreg, očni kapak ili bilo koji drugi dio našeg tijela koji nam je majka priroda dala, ili Bog - kako vam je draže.

TITULA DRŽAVNIH PRVAKA PRIPALA VANJI VUJIĆ I VIKTORU SZABO
Kaštela su jučer nakratko postala najrasplesaniji grad u Lijepoj našoj, a ponajbolji plesači Hrvatske s nestrpljenjem su iščekivali svoje nastupe pred sudcima i publikom, koja je do posljednjeg mjesta ispunila Gradsku dvoranu u Kaštel Sućurcu. Tijekom cijelog dana iz nje su odzvanjali  vrući ritmovi  sambe, rumbe, jivea, cha – cha – cha, paso doblea..., dok se šezdesetak najboljih plesnih parova u devet starosnih kategorija, u kvalifikacijama borilo za prolazak u finale i titulu državnih prvaka na ovogodišnjem državnom Prvenstvu u latinsko-američkim plesovima, održanom u organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza i plesnog kluba Lolita, te pod pokroviteljstvom Grada Kaštela.

Unatoč upornoj kiši već četvrtu godinu zaredom koncert korizmenih pučkih napjeva napunio je župnu crkvu u Kaštel Štafiliću. Na koncertu  pod imenom „Tebe propetoga molimo“ osim organizatora Pučkih pivača Donji Kaštili, nastupili su i župni zbor sv. Ivana Krstitelja iz Kaštel Starog, KUD „Putalj“ - ŽVS „Kaštelanke“ i klapa „Bistrica“ iz Marije Bistrice.

KAZNENA TARIFA
Tri puta skuplja struja pogodit će sve one koji se griju na struju i koriste trošila s visokom snagom – etažna centralna grijanja, protočne bojlere i slično

TEŠKA NESREĆA RADNIKA KOOPERANTA U TVORNICI CEMENTA SV. KAJO
Tijekom radova održavanja na mlinu cementa u tvornici Sv. Kajo, danas oko 14.40 sati, došlo je do nesreće prilikom koje je smrtno stradao radnik Cemexovog kooperanta Đuro Đaković Montaže. Drugi ozlijeđeni radnik prebačen je u splitski KBC.

PLAĆA LI SE NAKNADA, KADA I KOME
Mnogi se Kaštelani još uvijek sjećaju onih vremena kada im je država oduzimala imovinu u svrhu „narodnih interesa“, a ako pitate neke od njih, ustvrdit će vam da i danas postoje pojedini slučajevi u kojima vam se imovinu oduzima bez naknade, samo je „narodni interes“ postao „javni interes“.

Sastanak u Banovini održan je na inicijativu Vodovoda i kanalizacije i Agencije Eko-kaštelanski zaljev

KAŠTELANSKI HDZ OBILJEŽIO SVOJ ROĐENDAN
- Zahvaljujući trudu, zalaganju i hrabrosti utemeljitelja, u vremenima kada nije bilo lako biti hrvatski domoljub, prije 28 godina, Hrvatska demokratska zajednica osnovana je i u našem gradu – kazala je voditeljica Dina Balić, na početku svečanosti obilježavanja 28. obljetnice utemeljenja kaštelanskog HDZ-a, koja je bila povod za okupljanje nekoliko stotina članova HDZ-a Kaštela te njihovih simpatizera i gostiju, ovog petka, u sali restorana Ino u Kaštel Lukšiću.

ŽUPANIJSKI VIJEĆNICI S NOVINARIMA
Igor Skoko  i Ante Renić, županijski vijećnici stranke Pametno, danas su se ispred ambulante Doma zdravlja u Kaštel Gomilici,  koja poput mnogih diljem županije čeka obnovu, obratili novinarima kako bi ukazali na lošu zdravstvenu zaštitu, uvjete u kojima liječnici rade i primaju pacijente te nedostatak specijalista, posebno pedijatara, za što su direktno prozvali županijski Dom zdravlja i ravnatelja Dragomira Petrica.

Kaštel Sućurac će u subotu, 17. ožujka biti domaćin Prvenstva Republike Hrvatske u latinsko-američkim plesovima. Ovo izuzetno zanimljivo događanje organizira Hrvatski sportski plesni savez i Plesni klub LOLITA pod pokroviteljstvom grada Kaštela.

KORIZMENI NAPJEVI PUČKIH PIVAČA
Pučki pivači Donji Kaštili, ususret Uskrsu, ove subote, 17. ožujka  u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Kaštel Štafiliću, organiziraju četvrti koncert korizmenih napjeva „Tebe propetoga molimo...“.

ZA PRIHVATILIŠTE I SOCIJALNO POTREBITE OBITELJI
Već nekoliko godina, udruga Sv. Jeronim, u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama s područja grada i uz potporu Grada Kaštela, organizira humanitarnu akciju pod nazivom „I njima je Uskrs“, namijenjenu korisnicima prihvatilišta za beskućnike u Kaštel Gomilici.

RADOVI NA NATHODNIKU I CESTI
Kao što je bilo i najavljeno, promet starom kaštelanskom cestom kod zračne luke u Kaštelima, prekinut zbog radova na pješačkom nathodniku, ponovno će se uspostaviti u petak poslijepodne, no za promet će se koristiti novoizgrađena kolnička traka, kako bi se moglo započeti s radovima na samoj staroj cesti.