hren

PO JAVNOM POZIVU
Gradonačelnik grada Kaštela, Denis Ivanović, donio je Odluku o odabiru programa/projekata u kulturi te raspodjeli financijskih potpora u 2019. godini. Ovom Odlukom raspodjeljuju se financijska sredstava za sufinanciranje odabranih programa/projekata koji su prijavljeni na Javni poziv za predlaganje programa/projekata u kulturi od javnog interesa za grad Kaštela u 2019. godini, sukladno Programu javnih potreba grada Kaštela u kulturi za 2019. godinu

NAMJENSKA BESPOVRATNA SREDSTVA
Upravni odjel za gospodarstvo Splitsko – dalmatinske županije ovog je ponedjeljka objavio čak devet javnih poziva o dodjeli potpora iz područja poljoprivrede i ribarstva, a splitsko-dalmatinski župan objavio je javni poziv za iskazivanje interesa za provedbu programa jačanja poduzetničkih kompetencija.

UPOZORENJE HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE
Zbog poljoprivrednih radova koji uključuju spaljivanje biljnog otpada i ove godine bilježimo povećan broj požara otvorenog prostora kao i velik broj vatrogasnih intervencija, javlja HVZ.

NAJAVLJENI RADOVI
Zbog planiranih radova na različitim elektro postrojenjima u utorak, 19. veljače, bez struje će biti dio potrošača u Rudinama, Kaštel Lukšiću i Kaštel Gomilici, javljaju iz HEP-a.

PRITUŽBE STANARA
Često smo svjedoci da imovinsko-pravni odnosi, posebno kad je riječ o odnosima između privatnog i javno - zajedničkog vlasništva, mogu dovesti do niza bizarnih situacija, a upravo jednoj takvoj svjedoče svi oni koji prolaze južnim dijelom ulice Majurine, a kojima tek nešto više od metra četvornog neuređenog nogostupa stvara probleme.

AKTIVNOSTI KAŠTELANSKOG KAZALIŠTA
Čini se da se kulturni život u Kaštelima iz godine u godinu poboljšava, a u prilog tome govori činjenica da već godinu dana postoji glumačka i plesna škola koju vode dvije profesionalke, glumica Rubina Sarajlić i plesačica Marina Kuzmanić, a koja djeluje u sklopu Kaštelanskog kazališta.

Tvrtka Cian d.o.o. Split obavještava građane o početku provođenja radova zaštite čempresa, u svrhu suzbijanja gljivičnih bolesti na području Grada Kaštela. S radovima će započeti u utorak, 19. veljače u 5 sati ujutro, a u slučaju vremenskih neprilika (vjetar, kiša) radovi će se odgoditi za slijedeći vremenski pogodan dan.

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom koji se sumnjiči da je 14. veljače iz prodavaonice u Kaštel Gomilici otuđio šest parfema ukupne vrijednosti 3380 kuna. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni odgovornoj osobi dok je protiv spomenutoga podnijeto posebno izvješće kao dopuna kaznene prijave, javlja PUSD.

OBILJEŽAVANJE TJEDNA PSIHOLOGIJE U DV KAŠTELA
„Zašto je važan dobar odnos s djetetom, kako ga ostvariti i kako održati“, naziv je predavanja psihologinje Dalme Luketin, namjenjenog svim zainteresiranim roditeljima djece vrtićke dobi, a kojim se u kaštelanskim vrtićima obilježava Tjedan psihologije.

UPITNA VIZURA KAŠTILCA?
Radovi na Eko projektu iz dana u dan rješavaju goruće probleme na nedostatku kanalizacijske mreže te osiguranja vodopskrbe na području grada, no iako većina građana s nestrpljenjem čeka svaki novi projekt ovih radova, ponekad je prisutna i građanska zabrinutost za način provođenja projekata pa su tako nedavno iz Saveza za Kaštela upozorili na mogućnost da određeni radovi mijenjaju vizuru Kaštilca, vrijedne spomeničke baštine u Kaštel Gomilici.

ROMAN O ŽIVOTU KARDINALA STEPINCA
Gradska knjižica Kaštela, u povodu 120. obljetnice rođenja Alojzija Viktora Stepinca i 20. godišnjice njegova proglašenja blaženim, organizira predstavljanje knjige Marlona Macanovića “Viktor, kardinalova pobjeda”.

RADOVI NA NISKONAPONSKOJ MREŽI I TRAFOSTANICI
Zbog planiranih radova na niskonaponskoj mreži i trafostanici u ponedjeljak, 18. veljače, bez struje će biti dio potrošača Kaštel Starog i Kaštel Sućurca, javljaju iz HEP-a.

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Štafilića, ulice: Koludrovac i Bilinski put, da će im zbog radova na vodovodnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom u ponedjeljak,18. veljače u vremenu od 8 do 12 sati.

Oko 00.35 sati došlo je do izlijetanja s kolnika
Teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio je vozač motocikla u prometnoj nesreći koja se dogodila 35 minuta nakon ponoći. U Kaštel Štafiliću, naime, došlo je do slijetanja motocikla s kolnika magistrale...

Izvor: Dalmatinskiportal.hr

DRAMA „MOLAJ CIMU“  PREMIJERU ĆE IMATI VEĆ OVOG LJETA
Nakon tjedan dana  marljivog rada, u Kaštelanskom kazalištu sinoć je održan i završni sat  radionice dramskog pisanja voditeljice Marijane Nole, koja je u Kaštela stigla na poziv Kaštelanskog kazališta u kojoj je sudjelovalo šest polaznica.

ŽUPANIJA RASPISALA NATJEČAJ ZA FINANCIRANJE PROJEKATA UDRUGA I TURISTIČKIH ZAJEDNICA
Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko – dalmatinske županije raspisao je Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava  za financiranje projekata i manifestacija udruga  i turističkih zajednica  iz područja razvoja i promoviranja turizma Splitsko-dalmatinske županije u 2019. godini,  a s ciljem osnaživanja međusobne suradnje u provedbi razvoja i valorizacije turizma na području naše županije.

SVAKO PETO DIJETE U HRVATSKOJ DOZIVJELO JE NEKI OBLIK ZLOSTAVLJANJA
Program primarne prevencije zlostavljanja djece, pod nazivom CAP program, već devetu godinu se provodi u odgojnim grupama kaštelanskih vrtićima. Riječ je o programu koji osnažuje djecu u sprječavanju napada od strane vršnjaka, napada nepoznate osobe i napada od strane poznate odrasle osobe. Ujedno o provođenju programa u vrtiću, odgajateljice upoznaju i roditelje, prije svega  s oblicima zlostavljanja te primarno s prevencijom, kao i na koji način će se raditi s njihovom djecom.

Ovog ponedjeljka, 18. veljače započinje dio radova na izgradnji fekalne kanalizacije i vodoopskrbe u ulicama Podlukovo i Podmeje te spojevi za ulice Gaji i Mila Gora“ u Kaštel Gomilici. Za vrijeme radova ulicom Podlukovo neće biti moguće prometovanje vozila.

PROŠLOST KAO UČITELJICA BUDUĆNOSTI
Što donosi dokumentarni film „Maribor najveće stratište Hrvata“ te istoimena knjiga, autora slovenskog publiciste Romana Leljaka, imali su prilike saznati svi oni koji su u petak navečer pristigli u dvorac Vitturi, na predstavljanje filma i knjige, koje je organizirala dragovoljačko – braniteljska udruga Stina pradidova.

ROK DVA MJESECA
Grad Kaštela prije nekoliko dana započeo je s radovima na uređenju dijela obalnog pojasa u Kaštel Kambelovcu. Radi se o jednom od projekata iz gradskih programa izgradnje i uređenja komunalne infrastrukture, koji se u potpunosti financiraju iz proračuna.

 

OVE NEDJELJE U DOMU NA MALAČKOJ
Hrvatsko planinarsko društvo Malačka organizira predavanje i prezentaciju o ekspediciji na Damavand, koja će se održati u nedjelju, 17. veljače , s početkom u 18 sati, u planinarskom domu Malačka.