hren

HRVATSKO NADZEMLJE POVODOM VALENTINOVA
U skladu sa svojim dosadašnjim djelovanjem i organiziranim susretima mladih, govoriti o važnim temama i poslati životne poruke kroz humor i vjeru, članovi Hrvatskog nadzemlja ovog su petka u Kaštel Sućurcu zainteresiranim Kaštelanima, posebno mladima,  govorili o ljubavi i odnosima koje ona nosi sa sobom.

NJEGOVA HRABROST PREŠLA JE U LEGENDU
U prepunoj dvorani dvorca Vitturi u Lukšiću sinoć je premijerno prikazan dokumentarni film Ivan vitez Brdar, autora Sarafina Teklića i Nikole Đurana iz Zavičajne udruge sveti Mihovil župe Odžak-Ćaić, a u organizaciji Livanjske zajednice Kaštela.

EPILOG UBOJSTVA
Deset mjeseci nakon što je na splitskom Županijskom sudu bio osuđen na tri i pol godine zatvora zbog usmrćenja svoje djevojke Anice Ćurić (22) hicem iz pištolja u prsa krajem studenog 2016. godine, Bruno Bajrić (26) dočekao je presudu Vrhovnog suda kojom mu je “skinuto” pola godine te je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora.

Sućuračka maškarana povorka i pojedine točke koje su nam prošle godine pripremili članovi KPU Kampanel  izazvale su puno bure u medijima i javnosti, a čemu će se i kome će se sućuračke maškare narugati ove godine svi ćemo imati priliku vidjeti ove subote, 22. veljače u poslijepodnevnim satima.

Program obilježavanja ovogodišnjeg Dana grada Kaštela, kojeg Kaštelani slave 4. ožujka,  započet će 27. veljače tradicionalnom  manifestacijom „Sačuvajmo Bijaće u 21 stoljeću“ u organizaciji škola Bijaći i Kneza Trpimira, a završiti 7. ožujka, šahovskim turnirom gradova prijatelja u planinarskom domu na Malačkoj.

Centar za održivi razvoj CEMEX-Tecnologico de Monterrey desetu je godinu za redom objavio globalni poziv za prijave na natječaj za CEMEX-Tec Award,nagradu kojom se odaje priznanje poduzetnicima i studentima koji razvijaju prijedloge i projekte s velikim utjecajem u području održivog razvoja, inovacija i društvenog poduzetništva. Nagrada obuhvaća financiranje, specijalizirane radionice i događaje za umrežavanje.

Tek nas nekoliko dana dijeli od završetka ovogodišnjeg pokladnog razdoblja, tijekom kojeg kaštelanske karnevalske udruge još jednom pokazuju koliko je tradicija maškaravanja važna na ovim prostorima, posebno u zapadnom dijelu Kaštela.

Predmet ovog Natječaja je iskazivanje potreba i osiguravanje financijske potpore za projekte, programe ili aktivnosti iz područja kulture u 2020.g., a temeljem Programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi Splitsko-dalmatinske županije za 2020.

CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade otvorili su natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća.

PROJEKT MLADIH
Udruga Sv. Jeronim organizira održavanje susreta „Valentinovo & Hrvatsko nadzemlje“, projekta Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, koja će se održati u petak, 21. veljače u 19 sati u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu.

Nakon što su više od godinu dana bili bez poštanskog ureda u svom mjestu te za poštanske usluge morali odlaziti u Sućurac ili Kambelovac, stanovnici Gomilice uskoro će moći odahnuti jer se prostor namijenjen poštanskom uredu napokon uređuje.

OVOG PETKA U VITTURIJU
Livanjska zajednica Kaštela ovog petka, 21. veljače, organizira premijernu projekciju dokumentarnog filma „ Ivan Vitez Brdar“, koja će se održati u 20 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, uz slobodan ulaz za sve zainteresirane.

Danas, 20. veljače, od 10 do 13 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se akcija u prometu "Pješak", koja će osim na prekršaje koje čine pješaci, biti usmjerena i na prekršaje koje vozači čine na štetu pješaka.

Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje, javlja Porezna uprava RH.

NEMA VIŠE PARKIRANJA
Južni dio ulice Kneza Mislava, koja dijeli Kaštel Štafilić i Kaštel Novi, godinama je primjer nereda u prometu, što bi se od danas trebalo promijeniti jer je u tijeku postavljanje nove horizontalne signalizacije kojom se uređuje nova regulacija prometa.

U ORGANIZACIJI GKK
- Smij je potriba, smij je najbolji lik. Smij nas spaja i oslobađa i upravo zato smo organizirali ovu večer kako bi našim sugrađanima omogućili da se iskreno nasmiju i makar na trenutak odagnaju brige i probleme svakodnevice – kazala je ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela Renata Dobrić povodom „Večeri smija u vrimenu o'maškar“, koja se održala ovog utorka u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.

Blesija smo odlučili zaposlit u slobodne zidare, jer toga se traži, a niko neće, iako su rekli da se može ubit do dvista iljad kuna dnevno HaeR. Čak su i povećali kvotu za strance, pa ćemo imat i Indijce i Pakistance slobodne zidare, a naši sidu po kafićima.

ZAPINJE PROJEKT
Na otvoreni natječaj za projektiranje i izgradnju županijskog centra za gospodarenje otpadom kod Lećevice stigla je još jedna žalba zbog koje, kako se i očekivalo, cijeli postupak neće proći glatko!

ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE
Novi Zakon o turističkoj pristojbi donosi izmjene i sustavu eVisitor. O izmjenama bismo trebali biti obaviješteni od strane svoje turističke zajednice, a najznačajnija novost je automatsko brisanje pomoćnih kreveta iz sustava 15. veljače...

Predsjednik Republike Zoran Milanović rekao je u utorak da ne kani biti korektivni nego konstruktivni faktor te poručio da će uložiti "sve što ima i zna" da iz zrna razumijevanja koje moli za svoje greške "izraste predsjednički mandat koji će biti na korist Hrvatskoj i svim njezinim građanima".

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij