hren

U OVOM TRENUTKU NAJPROBLEMATIČNIJA GOJAČA
Institut za Oceanografiji i ribarstvo na svojim je stranicama objavio ovogodišnje ocjene kakvoće mora na plažama te ocjene za četverogodišnje razdoblje, odnosno konačne ocjene, a prema dostupnim podacima četiri kaštelanske plaže nose ocjenu nezadovoljavajuće u četverogodišnjem razdoblju, a jedna plaža dobila je ocjenu nezadovoljavajuće za ovu godinu.

NASTUP NA EUROPSKOM PRVENSTVU
Predstavnice Kaštelanskih mažoretkinja prethodnih su dana boravile u talijanskom Lignanu, gdje su, kao dio hrvatskog nacionalnog tima, sudjelovale na natjecanju Europskog prvenstva, a kući su se vratile s dvije medalje, srebrom i broncom.

POKLON IZ GKK
Povodom Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Kaštela  svim zainteresiranim mališanima, kako djeci iz dječjih vrtića, tako i najmlađim osnovcima te svoj ostaloj djeci, poklanja predstavu "Plesna haljina žutog maslačka", koju će glumci kazališta Prijatelj odigrati u srijedu 16. listopada u 15.30 sati,  u kinu Sv, Juraj u Kaštel Sućurcu.

AUTOBUSNA LINIJA JE POVEZANA S VLAKOM IZ KAŠTEL STAROG
Za manje od sat vremena od centra Trogira do centra Splita može se doći javnim prijevozom. Zvuči nevjerojatno, ali je istinito. Od ponedjeljka je počela s radom dodatna linija Prometovog autobusa iz Trogira koja je povezana s vlakom iz Kaštel Starog. Ukrcali smo se u 10.35 sati u Trogiru, stigli oko pet minuta ranije za uhvatiti vlak koji polazi u 11 sati. Zatim za 28 minuta stigli do trajektne luke u Splitu.

Suncem i toplinom počeo je i aktualni tjedan, a takav će biti i veći dio njegovog ostatka

Iz Hrvatske elektroprivrede obavijestili su potrošače koji žive u ulici Kraljice Mučenika te Gušćera I i II u Kaštel Starom, da će im u srijedu, 15. listopada, u vremenu od 9 do 14 sati, privremeno biti prekinuta opskrba električnom energijom.

KAŠTELANSKIM UDRUGAMA 38000 KUNA
Županija Splitsko  dalmatinska ovih je dana objavila rezultate natječaja za financiranje projekata od javnog značaja za županiju, prema kojem će se pojedini projekti udruga sufinancirati u iznosu od 2.000 do 25.000 kuna. Među udrugama čije će projekte realizirane ili u fazi realizacije, pomoći Županija nalazi se i nekoliko udruga s područja Kaštela.

OTVARANJE MJESECA HRVATSKE KNJIGE
Gradska knjižnica Kaštela, u povodu Mjeseca hrvatske knjige, u utorak 15. Listopada, s početkom u 19.30 sati, u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu organizira večer  na kojoj će biti otvorena izložba „Ribarske priče“ šibenske umjetnice Zdenke Bilušić te održana  književna večer u spomen na Jakšu Fiamenga.

Među nekoliko prijetnji, tjelesnih ozljeda, krađa te drugih nezakonitih djela na području Splitsko – dalmatinske županije u protekla 24 sata, u izvješću PUSD navodi se i kriminalističko istraživanje u Kaštelima

POKRENUT EDUKACIJSKI PROJEKT
Projekt pod nazivom „Otpad ili smeće – sve od tebe kreće“, započeo se danas provoditi u Kaštelima, a radi se o projektu različite vrste edukacije djece i odraslih na temu odvajanja, prikupljanja i gospodarenja otpadom. Projekt provode Grad Kaštela te općine Lećevica i Muć, a realizira ga Suvremeno učilište u Splitu.

ŠTRAJKA SE U SJEVERNIM ŽUPANIJAMA
Nakon dva zadnja dana proteklog radnog tjedna, tijekom kojih nije bilo nastave u kaštelanskim osnovnim školama i srednjoj školi Braća Radić, više od četiri tisuće učenika danas će ponovno sjesti u klupe, jer od jutros nastava se „vratila u normalu“ i odvija se prema utvrđenom planu i programu.

ŽIVO NA SUĆURAČKOJ RIVI
Veselo je bilo tijekom jutra ove nedjelje na sućuračkoj rivi, gdje su sućuračke udruge priredile program pod nazivom „Mašogradska jesen“ u svrhu druženja, predstavljanja rada udruga, ali i humanitarnog djelovanja.

Potrošači vode na području Kaštel Lukšića i to u ulicama Kašteline, neparni brojevi od 5 do 87 te parni brojevi od 20 do 52 i Ivana Pavla II, neparni brojevi od 147 do 157, u ponedjeljak,14. listopada, u vremenu od 9 do 13 sati bit će bez vode iz vodovoda.

Opskrba električnom energijom, u ponedjeljak 14. listopada,  privremeno će biti prekinuta potrošačima u ulici Don Frane Bege u Kaštel Kambelovcu, dok će privremeno bez električne energije, u utorak 15. listopada, biti potrošači u ulicama Vinka Aranze, Velika štrada i Frane Stude u Kaštel Novom.

KREATIVNA DJECA
Nakon održane tri planirane i jedne dopunske radionice, na kojima su učili kako nastaje film, djeca su svoj filmski uradak, u subotu navečer predstavila široj publici, a film u trajanju od četiri minute, „Svijet je stao“,  zaslužio je pljesak i potvrdio da će se u Kaštelima i u budućnosti iznjedriti specijalisti sedme umjetnosti.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom. Tijekom kriminalističkog istraživanje, jučer 11. listopada, temeljem naloga  obavljena je pretraga stana i drugih prostorija koje navedeni koristi na kaštelanskom području. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 15 PVC vrećica sa sadržajem   ukupno   14.840 grama droge marihuane.

KLUPSKI LIGNJOLOV
Članovi RSK Giričić još jednom su se pokazali kao dobri lignjolovci, na tradicionalnom klupskom lignjolovu „inkasirali“ su više od 15 kg liganja, a najboji među njima ovog je puta bio Jovica Jovičića sa više od 1,3 kg ulovljenih liganja.

PROJEKTNI DAN - 3. SRDELIJADA
Srdela, „kraljica mora“ kako su joj stari još od davnina tepali, još jednom se našla u centru pozornosti zahvaljujući učenicima i djelatnicima Osnovne škole Bijaći iz Kaštel Novog te njihovim gostima. Projektni dan 3. ''Srdelijada'' povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, održao se danas u prostoru škole Bijaći, koja se pretvorila u svojevrsnu gastro-umjetničku galeriju raznih skupltura, crteža, dekoracija, boja te u konačnici  mirisa i okusa srdele.

ZA SVE GENERACIJE ČITATELJA
Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja će se diljem Hrvatske provoditi tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, a ovogodišnja manifestacija posvećena je glazbi s motom „U ritmu čitanja“. Mjesec hrvatske knjige obilježit će i Gradska knjižnica Kaštela koja je pripremila cijeli niz događanja za sve generacije čitalačke publike.

NOVA AKCIJA GDCKK
Nakon dobrog odaziva Kaštelana u prethodne dvije akcije darivanja krvi u Kaštel Gomilici i Kaštel Novom, u ponedjeljak, 14. listopada, prilika je da Kaštelani još jednom pokažu svoju humanost i daruju krv u akciji, koja će se provesti u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, u vremenu od 9 do 13 sati.