NA BRCU U KAŠTEL STAROM
Završni koncert opernog studija kaštelanskog tenora Ante Ivića održat će se ove srijede, 22. kolovoza na brcu u Kaštel Starom sa početkom u 21 sat. U programu će osim Ivića nastupiti Marko Lasić, Maja Andrijlić i Ivona Bosančić Lasić uz klavirsku pratnju Zorana Velića.

KARTE IZGLEDAJU ZASTRAŠUJUĆE
Cijeli tjedan maskirao se u pravi ljetni tjedan, no na kraju tjedna čeka nas hladan tuš: pad temperature za 15 stupnjeva i kišovito vrijeme.

KAZALIŠTE MORUZGVA
Publika je na brcu u Kaštel Starom sinoć imala priliku vidjeti smiješne i tužne strane života u staračkom domu. Predstava Kako život? rađena je na temelju brojnih razgovora i istraživanja koje je autorica teksta Nina Mitrović provela sa zaposlenicima i stanovnicima nekoliko domova za umirovljenike na zagrebačkom području.

SLUŽBENI POSJET HRVATSKOG PREMIJERA
Predsjednik Vlade, Andrej Plenković posjetio je danas Divulje gdje se upoznao sa ovogodišnjom požarnom sezonom. Uz predsjednika Vlade bili su i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov, vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina, predsjednik Vatrogasne zajednice Ante Sanader te brojni drugi uzvanici.

Ovogodišnji koncert klape Štorija „Pivan ti grade“ održat će se u utorak, 21.kolovoza s početkom u 20.30 sati u dvorcu Vitturi. Gošća večeri bit će mlada Kaštelanka Ivona Mandić, nova nada francuske šansone.

U IZVEDBI IVANA BARANOVIĆA I MONIKE VUCO
Priča o poznatom splitskom ljubavnom paru Roku i Cicibeli, ta ljubavna melodrama s elemtima pučke komedije, odigrana je u nedjelju u Gospojskoj štradi u Sućurcu. Mladi glumci Ivan Baranović i Monika Vuco uprizorili su ovaj ljubavni par u režiji Milana Štrljića, a predstava je nastala kao diplomski rad Ivana Baranovića na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

U TIJEKU PRIJAVE NA RADIONICE
U Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću mjesec rujan je rezerviran za predstave, igrokaze i radionice koje će se održati u sklopu manifestacije, 8. Dani Kaštelanskog kazališta koje organizira Kaštelanskog kazalište uz potporu Grada Kaštela.

U IZVEDBI KAZALIŠTA MORUZGVA
Drama „Kako život“, Nine Mitrović koja govori o životu u staračkom domu bit će izvedena u ponedjeljak, 20. kolovoza u 20 sati na brcu u Starome. Odigrat će je glumci kazališta Moruzgva, Siniša Popović, Biserka Ipša, Vinko Kraljević, Ana Begić i Ecija Ojdanić u režiji Ivana Lea Leme.

IZ KANTUNA O SVEMU, SVAČEMU I SVAKOME
„Kad se makneš od negativnih ljudi, počinju ti se događati pozitivne stvari.“ Pročitala sam jučer ovo na nekom blogu, pa iako nisam pobornik  new age filozofija, pojednostavljivanja određenih teških stanja do lakoće apsurda, moram priznati da mi je ova rečenica zazvonila istinom.

KAZALIŠTE "PRODUKCIJA Z“ IZ SPLITA
Interaktivni mjuzikl za djecu koji govori o dobrim djelima koja od malena treba činiti jedni drugima uprizoren je u subotu u botaničkom vrtu OŠ Ostrog u Lukšiću. Riječ je o lutkarskom mjuziklu Produkcije Z iza koje stoji Ivo Lesić kao skladatelj, redatelj, izvršni i glazbeni producent. Priču za predstavu „Dobro se dobrim vraća“ je napisao Duško Mucalo.

Tijekom vikenda i većeg dijela sljedećega tjedna prevladavat će suho, sunčano i vruće, uz samo rijetke poslijepodnevne pljuskove.

GLUMCI UMJETNIČKE AKADEMIJE SVEUČILIŠTA U SPLITU
Predstavu o poznatom splitskom ljubavnom paru Roku i Cicibeli u nedjelju,19. kolovoza u 21 sat u Gospojskoj štradi u Sućurcu izvest će glumci Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu. Organizator je Grad Kaštela, a ulaz je slobodan.

KONCERT BIRNJA I PRIJATELJA
Štafilićko Igrišće prošlu su večer obojile „Boje jazza“. Naime, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta održan je koncert HGD-a Biranj u nešto drugačijem izdanju nego što smo ih navikli gledati. Osim Birnja, ovu večer uveličali su i njihovi gosti, renomirani glazbenici.

Ove subote, 18, kolovoza,  na svoje će doći i najmlađi Kaštelani, za koje će u Botaničkom vrtu škole Ostrog, u 20.30 sati, biti upriličena lutkarska predstava „Dobro se dobrim vraća“. Svi oni koji žele poslušati tradicionalno ojkanje iste večeri mogu se uputiti u Bogdanoviće, gdje će u 19.30 sati započeti 8. festival ojkavice.

DO KRAJA KOLOVOZA
Prvog dana rujna na Igrišću u Kaštel Štafiliću održat će se 8. Festival šalše i salse, u organizaciji udruge Šušur, a prijave za sudjelovanje na ovom jedinstvenom događanju su u tijeku i traju do 31. kolovoza.

Sinoć oko 20.30 sati u Kaštel Sućurcu, Cesta dr. F. Tuđmana u prodavaonicu su ušla dva  maskirana muškarca koja su sprejem poprskala zaposlenicu i otuđili novac te potom pobjegli. Obavljen je očevid i traga se za počiniteljima.

DANI LUKE BOTIĆA
Ovogodišnji, 9. Dani Luke Botića započeli su u četvrtak u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, postavljanjem prigodne izložbe te predavanjem Nikice Mihaljević, profesorice splitskog Filozofskog fakulteta  na temu manifestacije „Luka Botić i talijanski kulturni utjecaji“, a nastavit će se za nekoliko dana u Đakovu.

U IZVEDBI  ANSAMBLA HARMONIJA DISONANCE IZ ZAGREBA
Prvi  cjelovečernji koncert van Zagreba sinoć je održao ansambla Harmonija disonance i to na Kaštilcu u Kaštel Gomilici u sklopu festivala pod nazivom „Glazbene večeri kod Sv. Jeronima“ . Posjetitelji su imali priliku slušati tradicijsko pjevanje hrvatskih krajeva u izvedbi  studentica Muzičke akademije i vrsnih pjevača tradicijske glazbe.

KONCERT U SUĆURCU
Blagdan velike Gospe bio je prigoda i da klapa Podvorje, kao i u ranijim godinama, svojim sumještanima poklonI koncert pod nazivom „Podvorje u Podvorju“, a uz ovu mušku klapu nastupile su i njihove gošće, ženska klapa Neverin te ženska vokalna skupina Kaštelanke.

NA IGRIŠĆU
Nakon dana odmora, nakon lukšićkog nastupa, HGD Biranj, održat  će koncert ovog petka, 17. kolovoza na Igrišću u Kaštel Štafiliću, s početkom u 21 sat, a koncert nosi naziv „ Boje jazza“.

IZ KANTUNA O SVAMU SVAČEMU I SVAKOME
U principu ne volim ni razmišljati o politici, a kamoli pisati o njoj. To što se ponekad osvrnem na aktualne gadarije ne znači da mi je to izbor koji me vodi kroz dane, to samo znači da mi pojedinci toliko dignu tlak da jednostavno ne mogu okrenuti glavu.