sahisti mala

KADETI ŠK „PETAR SEDLAR – PEPE” PRVACI HRVATSKE
Kadetska ekipa ŠK "Petar Sedlar - Pepe" po prvi puta u povijesti okitila se naslovom prvaka Hrvatske. Nakon što su superiorno osvojili prvo mjesto na razini 1. kadetske lige - jug zabilježivši sve pobjede i time se plasirali u završnicu hrvatske kadetske lige, kaštelanski kadeti boravili su od 17. do 21. prosinca u Crikvenici gdje se održavalo samo finale.

Pored kadeta ŠK "Petar Sedlar - Pepe", u finalu je nastupalo još sedam najboljih kadetskih ekipa Hrvatske, a kaštelanski kadeti su opet pokazali odličnu i zrelu igru. Prvenstvo se igralo kružnim sustavom na četiri ploče i s tempom igre 90 minuta fiksnog vremena + 30 sekundi dodatka za svaki završeni potez počevši od prvog. Nakon odigranih sedam kola Kaštelani su s osvojenih 12 bodova (5 pobjeda, 2 neriješena rezultata, 0 poraza) osvojili 1. mjesto, druga je kadetska ekipa ŠK Sveta Nedelja s 10 bodova, dok su treći kadeti iz ŠK Stridon, Štrigova s 9 osvojenih bodova.

Za kadetsku ekipu ŠK "Petar Sedlar - Pepe" nastupili su Marin Grgantov, Domagoj Begić, Stipe Poljak i Klara Begić, a kapetan i voditelj im je bio velemajstor Ivan Žaja.

Zasluge za ovaj uspjeh idu i međunarodnom majstoru Srđanu Šali kao voditelju škole šaha kaštelanskog šahovskog kluba, te predsjedniku kluba Ivici Brkiću koji je prepoznao značaj ulaganja u mlade i kadetski šah stvorivši posljednjih godina sve pretpostavke za postignuće ovakvog uspjeha.

slika tekst


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno