nogomet1

Uspješno je GOŠK savladao svog prvog pratitelja, danas u Gomilici je pao i Omiš sa sigurnih 3:1. I to nakon što je GOŠK već u sedmoj minuti morao mijenjati kultnog Gorana Jozinovića.

Uvjeti za igru su bili loši, ovoliko kiše u posljednjih nekoliko dana bi naškodilo i Anfieldu, a gdje neće terenu u Gomilici. No, oba tima zaslužuju pohvalu: unatoč namočenom terenu i činjenici da se sastaju lideri, obje ekipe nastojale su stvarno igrati nogomet. A ne se samo zatvoriti, nabijati loptu prema naprijed, pa što bude, bude.

U takvom nogometu došla je do izražaja kvaliteta koju Gomiličani imaju. Krajem poluvremena Bučić i Jukić-Peladić su realizirali za GOŠK, a potonji početkom drugog diže rezultat na 3:0. Jukić-Peladiću je ovo bio samo šlag na stvarno dobru polusezonu. No, i nakon ovog rezultata igralo se dobro, koliko je to teren dopuštao, a to je u 79. minuti dovelo do počasnog gola Omišana, strijelac je bio mladi Vidović. Do prije tri kola Omiš je bio jedini pratitelj Gomiličana, ali sa samo jednim bodom u tri zadnje utakmice, zahvaljujući drugim rezultatima sad su pali na diobu petog mjesta. GOŠK je pak prvim pratiteljima odmaglio na 11 bodova.

GOŠK - Omiš 3:1 (2:0)

Sudac: Karlo Marić

GOŠK: Ćubić, Karaman, Čubrilo, Simpson, Maretić, Ivančević, Bučić, Jozinović, Jukić-Peladić, Bušić, Vučemilović Grgić (ušli: Mrkonjić, Vučemilović-Alegić, Pezo, Zolje)

Omiš: Vuković D., Kuvačić, Ribičić, Jerčić, Vučemil, Milavić, Glavaš, Pivčević, Šaškor, Vidović, Čačija (ušli: Vuković A., Kuzmanić, Sosa)

Strijelci: Bučić 37., Jukić-Peladić 43. i 48. (GOŠK), Vidović 79. (Omiš)

Jadran je pak podbacio, u mokrim uvjetima protiv posljednjeg Mračaja tek su uspjeli remizirati na svom terenu. Ostaje i dalje u sredini ljestvice, ali ostaje i dojam kako bi bili pri vrhu da u nekoliko utakmica nisu ovako podbacili protiv slabijih protivnika.  U ovoj utakmici podačaj je tim veći što su se morali vaditi u posljednjim trenucima. U jednoj žustroj utakmici Mračaj je poveo u 74. minuti, a Jadran je uspio iščupati bod tek u sudačkom produžetku. Bolje od poraza, ali ne mogu biti prezadovoljni. Zanimljiva stvar, oba zgoditka djelo su igrača koji su ušli s klupe.

Jadran - Mračaj 1:1 (0:0)

Sudac: Nikola Večernik

Jadran: Rako, Čurčić, Biuk, Bašić, Lozić, Buzov, Dević, Stefanović, Šiškov, Grubišić, Jukić (ušli: Ratković, Katić)

Mračaj: Puljiz I., Gudelj M., Puljiz P., Serdarušić, Mandurić, Ćapin, Gudelj J., Mandarić, Puljiz M., Ždero (ušli: Puljiz S., Lubina, Biočić, Ljubičić)

Strijelci: Katić 90+ (Jadran), Biočić 74. (Mračaj)

Val se zadovoljno vraća iz susjednog Trogira, skoro da su na noge mogli na ovo gostovanje. U napetoj i žestokoj utakmici uspjeli su odigrati 0:0 i favoriziranom domaćinu iščupati jedan bod. Da su početak sezone odradili kao ovu završnicu, Valovci bi bili u gornjem dijelu tablice. No, čini se da je liga takva da izuzev GOŠK-a svatko može dobiti svakog, pa bi Val mogao i prema naprijed u nastavku prvenstva.

Trogir 1912 - Val 0:0

Sudac: Mario Soldić

Trogir 1912: Rozga, Čeko, Šarić, Hrabar, Đuras, Tomić, Tramontana, Mikelić, Repić, Gizdić, Pavković (ušli: Kafadar, Barada, Jurić, Lukin)

Val: Pleština M., Šimunović, Kovačević, Zelembaba, Šarić, Pernar, Suman, Duvnjak, Avramović, Zec, Radić (ušli: Pajčin, Veljača, Abramac) 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada