judo du mala

Dvorana Gospino polje u Dubrovniku ovog je vikenda bila domaćin Europskog judo kupa za seniore, na kojem je sudjelovalo 266 natjecateljica i natjecatelja iz 26 država. Boje Hrvatske branilo je 30 judaša i judašica, a hrvatska reprezentacija ponijela je titulu najbolje. Iako nisu osvojili medalje, svoj obol u odličnom nastupu Hrvatske dali su i judaši oba kaštelanska judo kluba.

Pri tome je Lovre Barišić iz JK Dalmacijacement osvojio odlično peto mjesto u kategoriji do 81 kg. U prvoj borbi Barišić je izgubio od Jovana Niškanovića iz Srbije, no u popravnim borbama ipponima je pobijedio Karima Mammadova iz Azerbejdžana, Aleksandra Jeleva iz Bugarske te Daniela Williamsa iz Velike Britanije. U borbi za treće mjesto gubi od Vuka Eleza iz Srbije i osvaja peto mjesto.
Ovim rezultatom Barišić je izborio normu za odlazak na Europsko prvenstvo za mlađe seniore koje će se održati od 5. do 7. studenog u Budimpešti, na kojem će nastupiti i njegova klupska kolegica Katarina Krišto.

Iz JK Kaštela na natjecanju su u bojama reprezentacije nastupili Nikola Zorotović u kategoriji do 60 kg, Mislav Krček u kategoriji do 73 kg i Marin Vujić u kategoriji do 81 kg. S malo više sreće Zorotović je imao priliku za odličan plasman, no unatoč dobrim borbama svoj nastup završio je zabilježivši dvije pobjede i dva poraza. Pobijedio je Howarda Reecea iz Velike Britanije te Bugarina Čyuboslava Grigorova, a poraze je upisao protiv čeha Radeka Rypara u Britanca Olivera Parka.
Krček je svoj nastup u Dubrovniku završio porazom od Slovaka bruna Banskyog, a Vujić porazom od Dobromira Kalisterskog iz Bugarske.

Foto: CROJUDO


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada