trail

Od 15. – 17. listopada 2021. na području od Makarske do Kaštela, a s centrom zbivanja u Omišu, održat će se međunarodna trail utrka „Dalmacija Ultra Trail 2021“ u kojoj sudjeluje preko 200 natjecatelja. Start utrke iz Makarske  je u subotu, 16.10. u 8 sati sa gradske rive. 

-Riječ je o međunarodnom trail događaju koji se održava na širem području Splitsko-dalmatinske županije i obuhvaća pet planina, tri rijeke i brojne povijesne i kulturne destinacije i lokalitete koji su samo dio bogate kulturno-povijesne baštine naše regije. Dalmacija Ultra Trail obuhvaća 3 utrke različitih dužina kako bi svaki trkač željan novih izazova i iskustava našao upravo onu koja mu svojom trasom i popratnom pričom najbolje odgovara: Mountain DUT 122km s 5680 m uspona, Sea DUT 56 km s 3010 m uspona te Ethno DUT 18 km s 820 m uspona, kazao je Igor Drašković, direktor utrke.

Centralno mjesto događanja je grad Omiš, a trase utrka obuhvaća pet planina (Mosor, Kozjak, Biokovo, Omiška Dinara i Primorska Kosa), tri rijeke (Jadro, Žrnovnica i Cetina) i kulturno-povijesnu baštinu jedne županije, 5 gradova (Split, Omiš, Makarska, Kaštela, Solin) i 7 općina (Klis, Podstrana, Dugi Rat, Zadvarje, Brela, Baška Voda, Tučepi).

Udruga Dalmacija Trails osnovana je 2015., a osnovna djelatnost i misao vodilja je poticanje, razvijanje i unapređenje, kako sportskih i rekreativnih aktivnosti, tako i valorizacija starih puteva i neiskorištenih prirodnih potencijala regije te podizanja svijesti o sportu I fenomenu sportskog turizma. Udruga broji 15 članova volontera koji cijelu godinu rade na organizaciji manifestacije.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij