trka mala

Ovogodišnja, 13. planinska trka Kozjak 2021. za seniore i seniorke te juniore održana je u subotu u organizaciji AK Solin i pod pokroviteljstvom Grada Kaštela. Utrka je počela s rive u Kaštel Sućurcu, a krajnji cilj utrke za seniore bila je crkvica Sv. Luke na Kozjaku, dok su juniori cilj imali kod planinarskog dom Putalj. Ovogodišnji pobjednici su Ivan Maletić iz AK Maksimir, a od žena Nikolina Šustić Stanković iz NK Marjan, dok je kod djece najbrži bio Nikola Ozretić 2011. Godište iz PK Pošk.

Sudjelovala su 24 natjecatelja iz 17 klubova, bilo da je riječ o atletskom, biciklističkom, triatlon ili maraton klubu te planinarskom društvu. Ove godine uz seniore su sudjelovala i djeca juniori. Na natjecanju je bilo i individualnih trkača, a među njima i Joško Paštar iz Kaštela. Trku je odradio i proslavljeni jedriličar, svjetski prvak Aron Lolić.

lolic tekst

Staza za seniore i seniorke vodila je od sućuračke rive, preko padina Kozjaka do crkvice Svetog Luke na jednom od vrhova Kozjaka, ukupne dužine 8 km. Stazu je najbrže pretrčao Ivan Maletić iz Novske u vremenu od 41 minutu i 17 sekundi i time je zauzeo prvo mjesto. Drugo mjesto je pripalo Zagrebčaninu Ivanu Buliću koji je trčao individualno. Oba natjecatelja trčala su u muškoj konkurenciji, u kojoj su nastupili atletičari u dobi od 20 do 64 godine života. U istoj kategoriji među ženama najbrža je bila Nikolina Šustić Stanković iz NK Marjan.

Juniori i juniorke pretrčali su kraću stazu u duljini od 5,7 km, do planinarskog doma Putalj, a najbrži među njima bio je Nikola Ozretić 2011. godište iz PK Pošk u vremenu 39 minuta i 23 sekunde, dok je Emil Jones 2013. godište  iz AK Šibenik zauzeo drugo mjesto te je bio sporiji  za samo 23 sekunde.

Prema riječima organizatora, podršku u organizaciji dali su djelatnici PU Kaštela zatvaranjem prijelaza preko glavne ceste, a veliku pomoć pružili su i članovi HGSS-a bez čije pomoći bi bilo vrlo teško organizirati sigurnost trkača dovođenje hrane i ostalih potrepština trkačima.

Rezultate utrke SENIORI - JUNIORI

Foto: AK Solin


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij