kristo judo1

Nakon što se nedavno okitila europskim zlatom te tako ponijela titulu najbolje juniorke Europe, članica JK Dalmacijacement Katarina Krišto, ovog je četvrtka na Svjetskom prvenstvu u judu za juniore u talijanskoj Olbiji osvojila i svjetsku broncu te tako potvrdila ono što je pokazala kroz niz prethodnih rezultata, da je jedna od najboljih juniorki na svijetu.

Katarina Krišto na Svjetskom je prvenstvu nastupila u kategoriji do 63 kg. U prve dvije borbe na natjecanju slavila je pobjedu ipponima protiv Moldavke Daniele Tcaci te Caroline Frances Delgado iz Zelenortskih otoka te se tako plasirala u četvrtfinale prvenstva.
U četvrtfinalu protivnica joj je bila Belgijanka Alessia Corrao, koja je Krišto u prvoj minuti borbe bacila na wazari. No, mlada Kaštelanka nije se predala te je s dva wazarija zabilježila pobjedu i prolazak u polufinale.
Polufinalna borba protiv Španjolke Laure Vazquez Fernandez nije išla na ruku Krišto pa je u finalnu borbu otišla Vazquez Fernandez, koja je u dvoboju sa Nizozemkom Joannom Vaan Lieshout ostala kratkih rukava te se morala zadovoljiti srebrnom medaljom.
Katarina Krišto u borbi za brončanu medalju, u svojoj zadnjoj borbi na prvenstvu, bila je bolja od Mađarice Szofi Ozbas, i to doslovno u zadnjoj sekundi  te se tako još jednom popela na pobjedničko postolje.

- Imala smo pet teških i kvalitetnih borbi, jer ipak je to Svjetsko prvenstvo. Nažalost, ovdje nisam uspjela upisati i pet pobjeda, malo sam "zaspala" u polufinalu pa nisam bila na svojoj razini. Međutim, to sam odmah ispravila u borbi za broncu i vraćam se u Kaštela s još jednom velikom medaljom. Hvala svima, od Saveza, mog kluba, svih kolegica i kolega, Gradu Kaštela koji me već dugo prati i svim navijačima – izjavila je nakon dodjele odličja Krišto, dok je njen trener Josip Barić posebne zahvale uputio  Katarininim kolegama iz reprezentacije, koji su je tijekom cijelog dana bodrili.

Foto:HJS


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij