mustapic mala

ZADNJA BRDSKA UTRKA U SEZONI
Iako Kaštela nemaju svoj automoto klub, jedna od titula prvaka u ovom sportu mogla bi stići i u ovaj grad podno Kozjaka. A nju će pokušati, u vikendu pred nama, donijeti iz Dubrovnika s brdske auto utrke kaštelanski vozač Martin Mustapić, član SAK Split

Ovosezonska osma brdska utrka koja nosi naziv „Nagrada Dubrovnika 2021 - Memorijal Željko Đuratović", vozit će se ovog vikenda po prvi put na novoj stazi na Osojniku, a vodi od Mosta do Pobrežja. Za utrku se prijavio iznimno veliki broj vozača jer zadnja utrka i zadnja prilika za osvajanje bodova u sezoni se ne propušta. Konkurencija u svim grupama i klasama bit će iznimna jer su vozači i njihovi limeni ljubimci spremni na najbolji mogući način završiti ovogodišnju sezonu.

Kaštelanin Martin Mustapić u Dubrovniku će voziti, kao i u dosadašnjim utrkama, u grupi E1, u kojoj trenutno zauzima osmo mjesto i klasi E1 17 do 3000, u kojoj prije zadnje utrke zauzima prvo mjesto sa šest bodova prednosti ispred glavnog konkurenta za naslov Silvia Stefanovića iz zagrebačkog AKK Fly with Kolman.

Ove sezone u klasi E1 17 do 3000 nastupilo je devet vozača, a voženo je do sada sedam utrka. Mustapić je vozio pet utrka, propustivši prvu utrku na Sljemenu te utrku u Kotoru, kako zbog tehničkih tako i zbog osobnih i financijskih razloga. Upravo „preskakanje“ ove dvije utrke Mustapića je prije utrke u Dubrovniku dovelo u situaciju da u plasmanu utrke svakako mora biti bolji od Stefanovića, bez obzira na poziciju koju na kraju utrke budu realizirali.

Kako bi se cilju pobjednika klase što više približio i ostvario ga, Mustapić će u Dubrovniku nastupiti u novom automobilu, Škoda Fabia R5.

mustapic tekst

- Utrke u ovoj sezoni odvozio sam u Renaultu Clio RS 1.6T. i na svih pet odvoženih utrka vrijedno skupljao bodove. Moj hendikep u odnosu na protivnika bio je u tome što on vozi automobil sa specifikacijama upravo za brdske utrke dok je moj Clio automobil za kružne utrke. U Dubrovnik krećemo sa iznimno pripremljenom Škodom Fabia R5, koju smo posebno iznajmili upravo za ovu utrku. Automobil je najbolje što smo u ovom trenutku mogli nabaviti i priuštiti i vjerujem da će biti iznimno konkurentan. No, opet imam jedan hendikep, a to je što je Škoda modificirana za reli utrke i to joj donosi masu veću za 500 kg nego je masa protivnikovog automobila. No, nećemo tražiti opravdanja nego treba stisnuti gas i hrabro krenuti u utrku – s osmijehom nam je kazao Mustapič.

Iako na početku sezone nije znao niti hoće li ovu sezonu uspjeti odvoziti, pred Mustapićem je sada borba za naslov prvaka. Kako kaže, zahvaljujući dobrim ljudima, zaljubljenicima u automoto sport, koji su uskočili kao sponzori i kao podrška.

- Posebno bih se želio zahvaliti Mati Dučiću i vlasnicima pojedinih obrta i tvrtki koji su pokazali zanimanje i zajedno sa mnom krenuli u ovu „avanturu“. Zanimljivo je da posebnu podršku imam i od dragovoljačko-braniteljske udruge iz Kaštela Stina pradidova, a podršku, uz brojne prijatelje i poznanike, daje mi i mjesni župnik Kaštel Lukšića don Marijo Buljević. Titula prvaka klase bio bi najbolji način kako im zahvaliti – ustvrdio je Mustapić, izrazivši nadu da bi titula prvaka mogla u Kaštela donijeti neke nove vjetrove u ovom sportu pa i inicijativu za osnivanje automoto kluba.

No, kako je kazao planovi su to o kojima treba razmisliti u skoroj budućnosti i o kojima ćemo više kada ova sezona bude okončana.

Foto: privatna arhiva


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij