nogomet9

Dvije napete utakmice odigrale su se u Kaštelima ovaj vikend u sklopu 4. nogometne lige, a GOŠK je u dvoboju s Valom pokazao da je u ovom trenutku definitivno broj jedan podno Kozjaka.

Iako Val nije "skinuo gaće" i u startu utakmice je pokušao iznenaditi na papiru favorite iz Gomilice, pojedinačna kvaliteta na kraju je ipak presudila. GOŠK ima Tomislava Bušića i iako je već u srednjim tridesetim, vidi se bez puno problema da je bivši prekaljeni Hajdukov internacionalac ipak razinu do dvije iznad četvrte lige. S dva poteza zapravo je riješio dvoboj. U prvom dijelu i Val i GOŠK su loše branili prekide, ali Valovcima se prema golu u dva navrata suprotstavio okvir gola. S druge strane, čim se Bušiću ukazala prilika kod prekida, na konto je upisao svoj šesti ligaški gol u  tek trećem nastupu. U drugom dijelu je pak petom produžio loptu Bučiću, koji je topovski zabio u prvi golmanov kut. Inače se to često drži pogreškom vratara, ali ovaj put je silina udarca s 12-13 metara bila takva da mu se malo toga može zamjeriti.

Nakon ova četiri kola treba se spomenuti Bučića, koji definitivno element agresije u veznoj liniji diže na veću razinu, što olakšava GOŠK-u igru protiv suparnika. Momak koji fizičkom pojavom i pozicijom na terenu malo podsjeća na Paula Scholesa iskazuje i sjajan nos za utrčavanje iz drugog plana, opasan je po protivnikov gol kao kakav napadač. Ogromna promjena se vidjela u igri GOŠK-a protiv Vala otkad je on ušao na početku drugog djela.

Val pak sezonu će morati graditi na mladim igračima, koji iskazuju potencijal, a par prekaljenih ligaških igrača poput Duvnjaka bit će im dobar suport na tom putu. Neupitno je da je GOŠK igrački jači, ali Val ima nekoliko mladića koji iskazuju potencijal. Ukoliko ga budu dizali kroz sezonu, nije nemoguće da ekipa iz Starog bude u mirnim vodama u ligi. U ovoj utakmici se to najbolje vidjelo kod mladog Stude, desno krilo Vala neupitno je nebrušeni talent. Da, ima problema s nekim taktičkim stvarima, dojam je da još nije najbolje svladao niti štopanje u trku, ali lakoća njegovog driblinga je takva da će Val morati igru sve više graditi na tome da njega postavlja u izolaciju jedan na jedan s protivnikom, što Stude u pravilu jednostavno rješava. Pozicija Vala na ljestvici nije dobra, ali potencijala u toj ekipi ima.

Dok se u Starome borilo za Kaštela, Jadran je u Sućurcu upisao zlata vrijedne bodove protiv imenjaka iz Tučepa. U agresivnoj utakmici koja je završila i s jednim crvenim kartonom dojam je da  sudac nije bio na visini zadatka, jer je načinom suđenja podizao tenzije. No, na kraju je Jadran upisao pobjedu koja mnogo znači u njihovom planu da imaju mirnu sezonu, bez stresa borbe za opstanak. Iako primarno domaćinska ekipa, Jadran iz Tučepa je pojedinačnom kvalitetom svakako u gornjoj polovici lige pa su time ovi bodovi i bitniji.

poredak 4


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada