hren

sah ilustracija

Danas se u Malom Lošinju otvara 29. ekipno državno prvenstvo – I. A Hrvatska šahovska liga u organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza, koje će trajati do 3. listopada. Na prvenstvu nastupa . deset najboljih hrvatskih muških ekipa, a među njima i ŠK „Petar Sedlar – Pepe” iz Kaštel Novog.

Od kada su članovi elitnog hrvatskog šahovskog razreda, Kaštelani redovito postižu dobre rezultate, a prednjače dva osvojena četvrta mjesta, od kojih je zadnje osvojeno 2019. godine, dok se prošle godine zbog pandemije liga nije održala.

Pod vodstvom predsjednika i kapetana Ivice Brkića, ŠK „Petar Sedlar – Pepe” nastupit će u sastavu: velemajstori Ernesto Inarkiev, Bogdan Lalić, Ivan Žaja i Blažimir Kovačević, međunarodni majstori Robert Lončar i Srđan Šale te majstorski kandidat Mate Ribičić.  U posljednji trenutak svoj nastup je otkazao velemajstor Aleksey Dreev zbog smrti u obitelji, što je svakako značajan izostanak za kaštelansku ekipu.

Sva kola biti će prenošena uživo putem internet prijenosa koji će ljubitelji šaha moći pronaći na službenim stranicama Hrvatskog šahovskog saveza, a poveznica za prijenos bit će postavljena i na stranicama kaštelanskog šahovskog kluba na adresi www.skpetarsedlarpepe.weebly.com .
Dodajmo još kako je otvaranje i 1. kolo na rasporedu u subotu 25.rujna u 17 sati, dok se sva ostala kola igraju u 15 sati, svaki dan jedno kolo. Zatvaranje lige je u nedjelju 3. listopada, odmah poslije zadnje odigrane partije.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij