mala

Dogradonačenica Jadranka Matok Bosančić primila je danas u ime Grada Kaštela Katarinu Krišto, zlatnu s juniorskog europskog prvenstva u judu održanog prošli tjedan, a mladoj sportašici uručen je i novčani poklon za osvojeno zlato.

-Znam da je ovo kap u moru njezinih potreba, jer ovakvi uspjesi traže velika odricanja. No, svaka pomoć dobro dođe, a ja se samo još mogu zahvaliti i čestitati Katarini na ovom velikom uspjehu. Ona i drugi vrhunski sportaši promoviraju Kaštela ne samo nacionalno, već i u svijetu, kazala je dogradonačelnica tijekom prijema.

-Katarina se pak sa svojim trenerom zahvalila na prijemu i nagradi, te istaknula da se nada da je ovo samo početak što se medalja tiče. Za koji dan već ide put Zagreba na seniorski turnir, a za tri tjedna čeka je juniorsko prvenstvo svijeta u Italiji. Okupljeni su mogli saznati i jednu zanimljivu stvar – Katarina je uz sportske uspjehe i odličan student, najbolja je na svom smjeru stomatologije u Travniku. No, tu je morala ispričati i kako je došla do toga da studira u Travniku. Naime, splitski faklutet nije joj želio izaći u susret i dopustiti joj da se nastavi baviti judom na ovoj razini, doslovno su je tjerali da izabere između sporta i fakulteta.

Njezin trener Josip Barić kazao je pak da je Katarina savršena osoba za treninge i bavljenje sportom.

- I kad se meni ne da, ona je ta koja će pogurati. Na početku je bilo problema jer se nije željela odmarati, sad je shvatila da je i odmor sastavni dio pripreme. Uz sve to, savršeno odrađuje i sve izvansportske obveze, sve je dobro rasporedila, za poželjeti sportašica, kazao je Barić, koji je njezin prvi i za sada jedini trener, koji je već osam godina trenira.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada