hren

U TENISU I ŠAHU
Mladi kaštelanski sportaši, tenisačica Luna Grgurić iz TK Resnik i šahist Stipe Poljak iz ŠK Petar Sedlar – Pepe, osvajači su srebrnih medalja u natjecanjima završnice Sportskih igara mladih u tenisu i šahu, u svojim dobnim kategorijama.

U programu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih, koja se održava ovih dana u Splitu, odigran je i Hrvatska pošta Cup u tenisu te šahovski turnir pod pokroviteljstvom  Svjetske šahovske organizacije FIDE, na kojima su nastupili mladi tenisači amateri i šahisti, koji su na prethodnim natjecanjima u svojim regijama bili najbolji.

Državna završnica Hrvatska pošta Cupa u tenisu, održana je na teniskim terenima TK Dalmacijacement u Solinu, a za medalje su se mladi tenisači borili u u muškoj i ženskoj konkurenciji u četiri dobne skupine na narančastom, zelenom, plavom i žutom turniru.

Luna Grgurić, koja je prije nekoliko tjedana bila najbolja na regionalnom natjecanju Sportskih igara mladih za djevojčice do 9 godina te tako u završnici predstavljala srednju Dalmaciju, zabilježila je u četvrtfinalu natjecanja pobjedu protiv Barbare Belčić iz Koprivnce 4:0. U polufinalu joj je protivnica bila Lea Bertoš iz Rijeke, a Luna je pobjedila rezultatom 4:2. U finalnom meču izgubila je rezultatom 3:4 nakon tiebreaka od Zagrepčanke Marte Barišić.

Mladi šahisti okupili su se prošlih dana u dvorani Studentskog centra u Splitu te su odigrali iznimno jak turnir, a šahisti su se natjecali u ženskoj i muškoj konkurenciji te dvije dobne skupine, 15 godina i mlađi te 11 godina i mlađi.

Stipe Poljak, član kaštelanskog šahovskog kluba, nakon što je bio najbolji na natjecanjima za područje Splitsko-dalmatinske županije, u završnici je još jednom pokazao sav svoj talent te osvojio srebrnu medalju u jakoj konkurenciji svojih vršnjaka, šahista do 15 godina.

 

Foto:  Plazma SIG


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij