hren

Ovogodišnja, već tradicionalna međunarodna brdska automobilistička utrka „24. nagrada Malačke – Sv.Dujam 2021.“, koju je još jednom uspješno organizirao Splitski auto klub, okupila je proteklog vikenda u zaleđu Kaštela 98 automobilista, od kojih je većina  iz Hrvatske te nekolicinu iz nekoliko europskih država, a koji su u borbi sa zahtjevnom stazom i ljetnim vrućinama nastojali odvoziti najbolje rezultate, kako za prvenstvo države i prvenstvo regije jug, tako i za prvenstvo sportskih i povijesnih vozila te CEZ.

Ove godine, na Malačku nisu, poput prošle godine, stigla velika imena zapadnoeuropskog brdskog automobilizma jer se zbog izmjena kalendara utrka, splitsko-kaštelanska utrka poklopila s 70. utrkom Trento Bondone, brdskom utrkom prvenstva Italije, na koju se prijavilo nešto manje od 300 vozača, među kojima i prošlogodišnji gosti Malačke.

No, unatoč tome, Malačka je i vozačima i gledateljima pružila pravo uživanje, u kojem je bio najuspješniji Laszlo Szasz iz Dubrovnik racinga za volanom formule. On je stazu prošao najbrže i to u svojoj drugoj vožnji, za 2:11.629 minuta. Szaszu je tako pripala pobjeda u kategoriji II.
Iza njega u ovoj kategoriji plasirali su se Nikola Asanović iz Podgorica Racing Teama te Petar Dajak iz Saint Christopher Racing Teama.

Prava drama odvijala se u kategoriji I, gdje je na kraju najbrži bio Dejan Dimitrijević iz AKK Velika Gorica, drugoplasirani je Domagoj Pereković, član AKK Zanatlija iz Zagreba, dok je treće vrijeme obje vožnje ove brdske utrke ostvario Matija Jurišić iz AK Župa dubrovačka.

Unatoč Dimitrijevićevoj pobjedi u ovoj kategoriji i najboljem rezultatu utrke Lasla Szasza, junak utrke bio je Domagoj Pereković, koji je nakon velikog tehničkog problema u prvoj vožnji, angažmanom svojih mehaničara, domaćina pa i jednog od kaštelanskih obrtnika, koji su težak kvar sa nizom dodatnih problema uspjeli ukloniti tijekom sat vremena, naprosto letio u drugoj vožnji i pri tome oborio rekord staze na Malačkoj. Naravno, radi se o rekordu koji je ikad postavio jedan automobil, ako zanemarimo formule i protipove. Pereković je stazu u drugoj vožnji prošao za 2:14.906 minuta ili prosječno 109,409 km/h, što će mnogim automobilistima biti cilj u sljedećim izdanjima ove utrke.

Od kaštelanskih vozača na ovoj je utrci nastupio Martin Mustapić, koji vozi za SAK Split i u svojoj kategoriji II, grupa E1 (17) osvojio drugo mjesto u državnom prvenstvu te treće mjesto u bodovima za CEZ.

Klupski pobjednik 24. nagrade Malačka je AK Župa dubrovačka, drugi je bio Dubrovnik racing, a treće klupsko mjesto pripalo je AKK Velika Gorica.

 

Foto: privatni album


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij