OČEKUJE SE 300 NATJECATELJA I JOŠ TOLIKO PRATEĆE EKIPE
Marina Kaštela od 26. lipnja do 3. srpnja, bit će domaćin, Europskom prvenstvu u jedrenju – klasa Radia te Otvorenom prvenstvu Trophy 2021, rečeno je danas na konferenciji za medije održanoj u gomiličkoj marini, na kojoj su informacije o ovom, do sada najvećem jedriličarskom natjecanju u Kaštelanskom zaljevu, govorili domaćin i vlasnik Marine Kaštela Josip Berket, direktor utrke Armano Zekan te hrvatski olimpijac i nositelj srebrne olimpijske medalje Tonči Stipanović.

 - Nakon organizacije četiri prvenstva Hrvatske u jedrenju za klasu optimist i neolimpijske klase u protekle dvije godine, ovo je prvo međunarodno jedriličarsko natjecanje koje se organizira u Jedriličarskom klubu Marina Kaštela i novoizgrađenom Jedriličarskom centru.. Ponosan sam na to da se nešto ovako veliko događa upravo ovdje. Veliki teret je na svima koji rade u organizaciji ovog događanja i svima im se od srca zahvaljujem, a zahvale idu i svima onima „u pozadini“, kao i Ministarstvu obrane, MUP-u, Lučkoj kapetaniji, Gradu Kaštela, našim susjedima iz PŠD Giričić, ma svima onima koji se ne vide na prvim crtama organizacije, ali daju izniman obol – kazao je ovom prilikom Berket te svima unaprijed poželio ugodan boravak u Kaštelima.

Prijave za natjecanje završene su ovog utorka, a prijavljen je impozantan broj od tristotinjak mladih sudionika.

- Prijavljeno je oko 300 jedriličara iz 38 država, a među europskim državama poput Portugala, Rusije, Italije, Francuske, Poljske, Grčke, Velike Britanije, Španjolske i drugih,  prijavljeni su natjecatelji iz šest izvaneuropskih država, iz SAD-a, Brazila, Kanade, Kajmana, Bermuda, Tajlanda. Od ukupnog broja prijavljenih natjecatelja 77 je djevojčica i djevojaka. Cijelo natjecanje radi se o dvije klase, do 17 i do 19 godina i u muškoj i u ženskoj konkurenciji – naveo je neke od podataka Armano Zekan.

Direktor natjecanja naglasio je i kako će u Kaštela stići oko sto trenera, međunarodni suci te predstavnici jedriličarskih saveza, roditelji i podržavatelji jedriličara te u Marini očekuju da će regata okupiti oko 600 ljudi.

Prva dva dana prvenstva rezervirana su za premjeravanje i procese prijave, dok samo regatno natjecanje počinje 28. lipnja. Kroz šest natjecateljskih dana i po dva plova dnevno, jedrit će se na regatnim poljima Kaštelanskog zaljeva i južne strane Čiova. Svečano proglašenje pobjednika najavljeno je za subotu 3.srpnja po završetku jedrenja.

Natjecanju je podršku dao i olimpijac Tonči Stipanović, pohvalivši Marinu Kaštela za doprinos koji daju popularizaciji jedrenja kod mladih.

- Nadamo se da će ova regata biti prvo od mnogih međunarodnih jedriličarskih natjecanja koje će se organizirati u Jedriličarskom klubu Marina Kaštela, koji svojim kapacitetima može osigurati kvalitetnu provedbu ovako velikih događaja te da ćemo uspjeti promovirati Kaštela kao vrhunsku jedriličarsku, sportsku i turističku destinaciju – zaključio je na kraju Josip Berket.

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij