OSVOJENE NAGRADE SA ONLINE TWIRLING CUP-a
Kaštelanske mažoretkinje svoje su sugrađane već navikle na medalje s velikih natjecanja, a cijeli niz titula koje su godinama donosile u Kaštela, rezultat su velikog rada i truda. Zbog pandemije, prošlu godinu natjecanja su izostala, no nadaju se boljim vremenima i trenutno ponosno stupaju i plešu usprkos koroni koja im pokušava stati na put, pridržavajući se svih epidemioloških mjera. Prošloga vikenda sudjelovale su na online twirling kupu te su osvojile pet medalja.

- Mažoretkinje ne odustaju ni posustaju, već vrijedno pripremaju koreografije za natjecanje koje je pred njima. Kako bi bile u što boljoj formi i natjecateljskom duhu, naše mažoretkinje, ujedno i twirlerice, prijavile su se na natjecanje u organizaciji Hrvatskog twirling saveza. U stilu sa sadašnjom situacijom natjecanje se održalo online 27. ožujka sa internacionalnim karakterom – kazala je Draška Krajina, predsjednica udruge Kaštelanske mažoretkinje.

Riječ je o Twirling kupu na kojem su, osim hrvatskih twirlerica i twirlera sudjelovali i članovi iz Italije, Češke, Francuske, Engleske, Španjolske, Nizozemske, Slovenije, Švedske, Norveške, Rusije, SAD-a, Kanade, Japana i  Australije. Među brojnim natjecateljima članice Twirling kluba Kaštela osvojile su nagrade, kako u kategoriji juniora, tako i seniorka.

Nagrade u kategoriji juniora osvojile su Annabella Marjanović 2. mjesto (NBTA program solo1) i 1. mjesto ( freestyle WBTF program), Andrea Šalov 4. mjesto u kategoriji solo 1 štap (NBTA program), Ela i Mia Aleri 3, mjesto u kategoriji duo freestayle. Nagradu u kategoriji seniora osvojila je Klara Crnković i to, 1. mjesto u kategoriji solo 2 štapa i 3. mjesto u kategoriji solo 1 štap

- Cure, koje su ujedno članice Twirling kluba Kaštela, jedva su dočekale ponovno trenirati i entuzijastično se pripremaju za Državno natjecanje u mažoret plesu kojem su domaćini i organizatori. Državno natjecanje trebalo se održati prošle godine u Kaštelima, no kako je sve odgođeno zbog pandemije korona virusom, tako će se i ovo natjecanje održati ove godine – kazala je Krajina koja je dodala da imaju oko 120 mažoretkinja svih uzrasta, odnosno kategorija koje aktivno treniraju na dvije lokacije u Kaštel Kambelovcu i Kaštel Novom.

Kako je kazala Krajina, među njima se može osjetiti duh zajedništva i naglasila je da se u klubu rađaju doživotna prijateljstva.

 

Foto: Kaštelanske mažoretkinje


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij