hren

VAŽNO JE OD NAJRANIJEG DJETINJSTVA USVAJATI RADNE NAVIKE
Bivši dugogodišnji član Veslačkog kluba Kaštela, 33-godišnji Miran Bujas iz Kaštel Starog, koji je ovih dana položio specijalizacijski ispit i postao specijalist urolog, te je posljednje dvije godine i član uprave kluba koji se posebno vesele njegovom uspjehu jer je stekao zvanje liječnika.

- Najveće zadovoljstvo u radu u veslačkom klubu je mogućnost da gledamo naše članove kako se razvijaju od djeteta do uspješne i zadovoljne odrasle osobe. Uvijek se veselimo uspjesima naših veslača u raznim poljima u njihovom životu, i pitamo se koliko je usvajanje dobrih navika u našem klubu tome doprinijelo – kažu u upravi Veslačkog kluba Kaštela.

Mirana je otac upisao u Veslački klub Kaštela kao 10-godišnjaka, i za njegovog veslačkog staža koji je trajao do kraja srednje škole, osvojio je brojne medalje na Kupovima Dalmacije, Prvenstvima Hrvatske i međunarodnim regatama. Nakon završetka gimnazije upisao je Medicinski fakultet i privremeno se prestao aktivno baviti veslanjem.

Nakon završenog fakulteta, radio je u HNK Hajduk kao liječnik prve nogometne momčadi, a kasnije na Zavodu za hitnu medicinu u Zadru te i Općoj bolnici Šibenik.

U Veslački klub Kaštela vratio se 2017. godine rekreativno trenirati, a od 2018. godine član je uprave Veslačkog kluba Kaštela.

- Smatram da je izuzetno vrijedno da Kaštela imaju mjesto, kao što je Veslački klub, gdje djeca mogu dolaziti i od najranijeg djetinjstva usvajati radne navike, zdrav obrazac aktivnog stila života te kvalitetno provoditi slobodno vrijeme, posebice u današnjem svijetu tehnologije i sjedilačkog načina života. Također, smatram da je bitno da djeca borave u pozitivnom okruženju svojih vršnjaka, da se međusobno druže i bodre, bez zadirkivanja i podcjenjivanja. Ja sam za vrijeme treniranja stekao prijateljstva koja traju čitav život – kazao je Bujas komentirajući važnost veslanja u svome životu.

- Svim roditeljima bih savjetovao da upišu djecu na sport i na taj način im omoguće aktivno, korisno i kvalitetno iskorištavanje slobodnog vremena – zaključio je Bujas.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij