hren
 

Odbojkaši Ribole Kaštela nalaze se pred prvim europskim izazovom ove sezone. U rumunjskom Galatiju borit će se u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

U nešto drugačijem formatu, ovogodišnja odbojkaška Liga prvaka privlači nešto veći broj europskih klubova nego prošle godine. Po prvi put u povijesti u njemu sudjeluju dva hrvatska kluba: OK Ribola Kaštela, kao nominalni prvak u prekinutoj prošloj sezoni, te HAOK Mladost kao prvak iz sezone prije.

Kuglice ždrijeba kaštelansku su momčad stavile u grupu B kvalifikacijskog turnira, u kojem se još nalazi rumunjski klub C.S.M. Arcada Galati i finski Ford Levoranta Sastamala. Domaćinstvo kvalifikacija pripalo je Galatiju, gdje će se od utorka do četvrtka odigrati sve tri utakmice.

„Očekuje nas jako teško gostovanje protiv ekipa koje su po imenima i budžetom koplje iznad svih, ne samo u odnosu na nas. Međutim, ne idemo s bijelom zastavom u Rumunjsku, dapače, dat ćemo sve od sebe i pružiti maksimum, a utakmice će zasigurno biti veliko iskustvo našoj mladoj ekipi te će meni kao treneru dati jasniji uvid u stanje i ambicije momčadi”, kazao je trener Ribole Ivan Rančić.

Arcada Galati dvostruki je rumunjski prvak, a uspjehe su počeli nizati nakon osvajanja rumunjskog Kupa i Superkupa 2017. godine. U njemu trenutno igra Filip Šestan, nekadašnji igrač Ribole Kaštela, koji će protiv bivšeg kluba zaigrati u utorak u 18 sati. Dan kasnije u 19 sati Kaštelani će zaigrati protiv trostrukog finskog prvaka.

- Ovo će nam biti drugi nastup u Ligi prvaka, prvi put igrali smo prije četiri godine protiv PAOK-a. Prava je šteta što nemamo momčad od prošle godine u smislu igračkog nadmetanja, ali zato imamo mladu ekipu. Zbog njih nam je najveći cilj da maksimalno iskoristimo svaki minut na terenu - poručio je Rančić.

Nastup u Ligi prvaka mogao bi biti jedini kaštelanski izlaz u Europu ove sezone, budući da su iz financijskih razloga odustali od nastupa u srednjoeuropskoj MEVZA ligi.

- Moguće je da će nam ove dvije utakmice biti jedine u nekom europskom natjecanju jer nisam siguran hoćemo li ispadanjem ostvariti pravo na nastup u CEV kupu. To sve ovisi o novom sustavu natjecanja -  izjavio je Rančić.

Kvalifikacije:
Utorak 21.9.2020. u 18:00 sati
OK Ribola Kaštela – C.S.M. Arcada Galati

Srijeda 22.9.2020. u 19:00 sati
Ford Levoranta Sastamala – OK Ribola Kaštelane

Četvrtak 23.9.2020. u 18:00 sati
C.S.M. Arcada Galati - Ford Levoranta Sastamala


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij