hren

Po treći put zaredom i po jedanaesti put u povijesti odbojkašice zagrebačke Mladosti osvojile su naslov hrvatskog Kupa 'Snježana Ušić'.

OK Kaštela – HAOK Mladost 0:3
(17:25, 21:25, 13:25)

Zadar, dvorana Krešimir Ćosić
Suci: Bruno Muha, Bojan Bardić
Igračica utakmice: Antonia Volmut (HAOK Mladost)

U finalnoj utakmici Zagrepčanke su bile bolje od OK Kaštela rezultatom 3:0. Bila je to uvjerljiva pobjeda protiv kaštelanske ekipe, čime je HAOK Mladost nastavila svoju dominaciju u domaćim natjecanjima.

Premda nije manjkalo lijepih akcija i poteza, prevelikog odbojkaškog uzbuđenja nije bilo. Od početka susreta Mladostašice su nametnule ritam te je utakmica cijelo vrijeme išla u jednom smjeru – Kaštelanke ni u jednom trenutku nisu imale prednost.

Kaštelanke su u prvom setu držale korak na tri-četiri poena, najviše preko Stanović i Mioč. Nominalno gostujući napad bio je pak fluidniji i raznovrsniji. Kad nije pogađala Pavičić spremna je bila Štimac, a kad njoj nije išlo reagirala je Kulić. Tako je prednost u prvom setu narasla na nedostižnih sedam razlike (20:13), a set je zaključen sa 25:17.

Nešto dinamičnija igra Kaštelanki viđena je na početku drugog seta, premda je to još uvijek bio lov na rezultat. Do prvog tehničkog predaha Zagrepčanke rade seriju 5:1, a rezultat je glasio 10:6. Nakon toga 'Malene' su uspjele pokazati tračak konkurentnosti, pa se do drugog tehničkog predaha rezultat izjednačio (15:15). Međutim, gostujuće igračice nisu ostavljale prevelikog prostora za preokret. S četiri relativno brza poena ponovo stvaraju prednost koja je ovog puta bila nedostižna i to je velikih 2:0 za Mladost.

U trećem setu uslijedila je samo potvrda njihove bolje igre gostujuće ekipe. Kaštelanke još jednom nisu bile na dovoljnoj razini, ali drugo mjesto dovoljna je utjeha mladoj i perspektivnoj ekipi. Sada će se fokus okrenuti prema prvenstvu koje počinje sljedećeg tjedna gostovanjem kod OK Split.

„Čestitam curama Mladosti na pobjedi. Mi smo se borile i davale sve od sebe, ali nije išlo. Trebamo se odmoriti i okrenuti novoj utakmici“ ukratko je prokomentirala Kaštelanka Dora Matas.

OK Kaštela:Ninčević (1), Stanović (15), Prkačin (3), Vranković (5), Ucović, Rimac (1), Strize (2), Ćurak (3), Mioč (6), Đolonga, Višić, Parčina, Matas, Grbeša. Trener: Zoran Grgantov

HAOK Mladost: Matić, Pavičić (12), Kačić Bartulović (8), Perić, Antunović, L. Štimac (2), Grbavica, Volmut (13), Popić (5), Kulić (15), Freund, Marković (1), I. Štimac, Tomić. Trener: Leonard Barić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij