hren
 

Malo po malo, došli smo do samog kraja ovogodišnje Lige pionira. Od samog starta lige protekla su više od dva mjeseca. U tom periodu odigrano je 70 utakmica, kao i polufinale a pred nama je sama završnica koja se igra u nedjelju, 6. rujna.

Prvi su plasman u finale ostvarili Šampioni koji su u napetoj i neizvjesnoj utakmici zabilježili tijesnu pobjedu protiv trogirske ekipe Small boys. Većinu posla Šampioni su obavili u prvom dijelu kada su s dva pogotka Filipa Buzova stvorili solidnu prednost koja će se pokazati predsudnom za nastavak utakmice. Početkom drugog dijela Trogirani preko Ivana Perkovića uspijevaju smanjiti, međutim usprkos terenskoj inicijativi svi njihovi napadi odbijali su se o čvrstu obranu Šampiona koji su uspjeli sačuvati minimalnu prednost do samog kraja.

Pauci kao vodeća ekipa nakon regularnog dijela lige provukla se protiv Demona kroz ušicu igle. Bila je to utakmica u kojoj su Pauci skoro cijelo vrijeme držali loptu u svom posjedu, ali svaki prelazak Demona na polovicu Pauka stvarao je paniku u njihovim redovima. Paucima je ipak uspjelo povesti u prvom dijelu utakmice ponajviše zahvaljujući spretnosti strijelca Karla Radalja. U drugom dijelu ekipe su se otvorile, Pauci su kontinuirano vršili pritisak na čvrstu obranu Demona predvođenu vratarom Josipom Gojevićem da bi u jeku najvećih napada Pauka najbolji strijelac Demona Josip Veljača iskoristio trenutak nepažnje u protivničkim redovima i postigao izjednačujući pogodak. Do kraja utakmice obje ekipe stvorile su još nekoliko izglednih prilika za pogodak ali rezultat se nije mijenjao pa smo drugog finalistu dobili tek nakon boljeg izvođenja penala u kojem se ekipa Pauka pokazala kao smirenija i preciznija.

Small boys - Šampioni        1 : 2
Pauci - Demoni                   3 : 2 penali

Tako ćemo u velikom finalu koje se igra u nedjelju gledati Pauke i Šampione, dvije ekipe koje su kroz regularni dio lige pokazale da znaju igrati dobar nogomet, koje predvode njihovi najbolji igrači Marin Miljak i Filip Buzov. Dok je Paucima za koje uglavnom igraju momci iz GOŠK-a već prve godine uspjelo ostvariti plasman u finale Lige pionira, Šampioni su to ostvarili tek u trećoj godini igranja. Zanimljivo je i da su Šampioni sve tri godine odigrali u istom sastavu. 
na rasporedu su utakmica za 3. mjesto i finalna utakmica između Pauka i Šampiona.

Završne utakmice igraju se prema sljedećem rasporedu:
19.30   Za 3. Mjesto   Small boys  -  Demoni
20.15   Finale  Pauci  -  Šampioni


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij