hren

U hotelu Medena u Trogiru, zadnjih dana kolovoza održano je pojedinačno kadetsko prvenstvo Hrvatske, na kojem su, s odličnim rezultatima nastupili i mladi šahisti ŠK Petar Sedlar Pepe iz Kaštela.

Organizator ovog natjecanja bio je Hrvatski šahovski savez u suradnji sa Šahovskim savezom Splitsko-dalmatinske županije, a direktor turnira bio je Kaštelanin  Ivica Brkić.
Prvenstvo se odigravalo u specifičnim okolnostima trenutne epidemiološke situacije, uz sve mjere zaštite poput distance, nošenja maski, nastupe bez publike i drugih.

Kaštelanski klub na ovom prvenstvu predstavljali su Klara Begić, Borna Kuzmić, Domagoj Begić, Marin Grgantov te Stipe Poljak.
Klara Begić nastupila je u kategoriji do 13 godina i pružila sjajne igre, ostvarivši rezultat 7 iz 9 te se je na kraju natjecanja podijelila drugo mjesto u svojoj kategoriji. Prvo mjesto osvojila je Petra Karij iz ŠŠK "Konaki", Novo Virje sa 7,5 iz 9 koja je odlučujuću pobjedu za zlato ostvarila upravo nad Klarom.
U najstarijoj konkurenciji kadeta do 15 godina pobjednik je bio Damian Vučenović iz ŠK "Zagreb" s osvojenih 7 bodova. Ovdje smo svjedočili Kaštelanin  Domagoj Begić ostvario je bodovni učinak 6,5 iz 9 te završio natjecanje u samom vrhu poretka na podjeli 3. mjesta.
U istoj kategoriji nastupio je i Stipe Poljak, koji je  nakon godina izuzetnog uspona i uspjeha zabilježio nešto lošiji rezultat 4 iz 9.
Zvonimir Borna Kuzmić nastupio je u kategoriji do 11 godina te je natjecanje završio  s bodovnim učinkom 4,5 iz 9, a pobjednik u ovoj dobnoj konkurenciji postao je je Andrej Gal iz ŠK "Samobor.
Najbolji kadet u konkurenciji do 13 godina je Roko Jaković iz ŠK "Oroslavje", dok je kaštelanski šahist Marin Grgantov je s bodovnim učinkom 6 iz 9 okončao nastup na šestom mjestu.

 

 

Foto: ŠK Petar Sedlar Pepe


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij