hren

Uskoro počinje nova sezona u hrvatskom nogometu. Travnjaci se pripremaju, momčadi uigravaju, a iz Hrvatskog nogometnog saveza stižu neke nove odluke vezane za 3. HNL.

U njima, doduše, nema kaštelanskih klubova, ali njih čak tri vrebaju svoju priliku u 1. Županijskoj ligi. Za sada najveću ambiciju za viši rang ima gomilički GOŠK.

Jedna od zanimljivih odluka jest da na svakoj prvenstvenoj utakmici 3. HNL klub mora prijaviti najmanje dvanaest igrača koji su u razdoblju od 12. do 19. godine bili najmanje četiri godine registrirani za neki od klubova Hrvatskog nogometnog saveza. Svaki predstavnik kluba bit će obvezan evidentirati ispunjavaju li igrači taj uvjet, a delegati to provjeriti.
No, svakako su istaknuti novi kriteriji za nastupanje u viši rang, a koji će biti propisani do kraja naredne sezone. Među ostalim, najavljeno je da će svaki klub morati imati barem pet momčadi mlađih kategorija, što Jadran, GOŠK i Val svakako ispunjavaju.

Drugo, očekuje se da će u sezoni 2021./22. 3. HNL – jug brojiti 18 klubova, a ukoliko neki drugoligaški klub s područja Dalmacije ispadne u niži rang naredne sezone, samo će jedan klub iz 1. Županijske lige moći ući u viši rang. Dakle, prvaci iz četiri dalmatinske županije borit će se za jedno mjesto preko dodatnih kvalifikacija.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij