hren
 

SLJEDEĆE SEZONE SU U PRVOJ LIGI KMNL-a
Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić primio je u subotu u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu pobjednike druge Katoličke malonogometne lige Ivan Pavao II, udijelivši pehare i medalje najboljim momčadima te igračima.

Uz nogometaše, trenere i župnike, susretu su nazočili i povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije don Mihael Prović te voditelj sportske sekcije Ureda za mlade Mladen Jurić. Dodajmo kako je ove godine, zbog pandemije koronavirusa, prekinuto natjecanje u Prvoj ligi.

Prvoplasirana ekipa, koja je izborila natjecanje u Prvoj ligi sljedeće sezone  je momčad Župe svetog Ivana Krstitelja iz Kaštel Starog. Drugo mjesto pripalo je momčadi splitske Župe svetog Mihovila Kamen, dok je treće mjesto osvojila ekipa Župe svetog Luke evanđelista sa splitskog Kocunara.

Najbolji strijelac je Milan Družijanić iz ekipe Kamen. Najboljim vratarom je proglašen Krešimir Rujić iz ekipe  Pojišan, a najbolji igrač je Mile Mujan iz ekipe Kocunar. Pokal za „fair play“ osvojila je ekipa Župe svetog Ivana Krstitelja Trstenik.

Obraćajući se mladim sportašima, Nadbiskup je kazao da je sport važan jer se kroz njega razvijaju dimenzije kršćanskog zajedništva i suradnje. Darovavši igračima krunice, mons. Barišić im je poželio uspješnu sljedeću sezonu.

Dobitnicima i svim sudionicima prigodne riječi su uputili don Mihael Prović i Mladen Jurić. Pohvalivši kršćansko ponašanje igrača na terenu, istaknuta je i njihova sve veća zauzetost u župnom pastoralu i zajedničkim duhovnim obnovama.

U nastavku susreta Nadbiskup je igrače upoznao sa simbolikom središnje dvorane sv. Ivana Pavla II. u kojoj je taj svetac boravio za vrijeme posjeta Splitu i Solinu 1998. godine. Dvoranu krasi i reljef s likom sv. Ivana Pavla II., rad akademskog kipara Kuzme Kovačića. Nakon zajedničke fotografije druženje je nastavljeno uz osvježenje u vrtu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij