hren

VRHUNSKI VOZAČI I VRHUNSKE VOŽNJE
Apsolutni pobjednik Talijan Simone Faggioli, postavljen novi rekord staze, više od stotinu vozača, nešto manje od 20 formula i prototipova, nepoštedne borbe u prvenstvu države, ekipna pobjeda Dubrovnik Racing teama, Dejanu Dimitrijeviću nova pobjeda u državnom prvenstvu, poneko izlijetanje i poneki kvar, vrhunske vožnje zavojima kaštelanskog zaleđa, veliki broj publike i sunčano vrijeme, kratki je rezime onoga što se ovog vikenda događalo na brdskoj  auto utrci Nagrada Malačke „Sv. Dujam 2020“, koju je, 23. godinu zaredom, uspješno organizirao SAK Split.

Vikend za nama mogao bi se nazvati i festivalom brdskih utrka, a glavna zvijezda festivala bio je Talijan Simone Faggioli, inače najuspješniji vozač u povijesti europskih brdskih utrka. Stazu na Kozjaku, dugu 4.1 km,  Faggioli je prošao za skoro 15 sekundi brže nego je to uspjelo u godinama ranije Crnogorcu Milošu Asanoviću , koji je držao rekord staze. Novi rekord staze na Malačkoj sada iznosi 1:53.161.
Osim Faggiolija rekord su rušili i još neki vozači, no Faggioli je ipak bio najbrži, kako na subotnjim treninzima tako i u nedjeljnim utrkama, čime je direktno pobjedio i svog glavnog rivala, aktualnog europskog prvaka Christiana Merlija, koji je u prvoj utrci imao manji peh te u drugoj nije uspio nadoknaditi zaostatak za svojim sunarodnjakom.

Dejan Dimitrijević i Laszlo Szasz bili su najbolji ovog vikenda među hrvatskim vozačima. Zagrepčaninu Dimitrijeviću pripala je pobjeda u kategoriji I, a Mađaru s dubrovačkom adresom Laszlu Szaszu pripala je pobjeda u kategoriji II. Pobjede su u svojim kategorijama  zabilježili Dubrovčanin Đivo Franić te Riječanin Matija Jurišić.
Treba napomenuti da je Dimitrijevićev glavni rival Domagoj Pereković u subotu imao kvar na svom automobilu  pa u utrci nije ni startao.

Od miljenika domaće publike treba spomenuti veterana Dubrovčanina Niku Pulića i borbenog Splićanina koji vozi za trogirski klub Antu Alduka, koji su u svojim kategorijama puhali za vrat pobjednicima, ali i Kaštelanina Martina Mustapića, koji je u žaru borbe s vremenom izletio sa staze, no posljedice su ostale samo na njegovom vozilu.

Utrku na Malačkoj uspješno su realizirali članovi SAK-a Split, na čelu s Brankom Poljanićem, Damirom Katunarićem te Dubravkom Čikorom, a utrka se bodovala za CET brdsko prvenstvo, Prvenstvo Hrvatske, Brdsko prvenstvo povijesnih automobila te Prvenstvo Hrvatske II kategorije – regija jug. Sudjelovali su vozači iz devet europskih država.

 

Foto:  Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij