hren
 

Pandemija koronavirusa zakomplicirala je sva sportska natjecanja. Zbog toga je većina zaključena s nekima sretnim, a nekima nesretnim, ali možda najpraktičnijim ishodima, dok su ona najelitnija natjecanja jednostavno prolongirana.

Jedna neobična situacija koja se stvorila zaključenim prvenstvom aktualna je u nama dobro poznatoj 1. Županijskoj ligi Splitsko-dalmatinske županije, u kojoj nastupaju i dva kaštelanska kluba.  Naime, 1. ŽNL prekinuta je u 15. Kolu, u kojem je treću poziciju držao Jadran iz Tučepa, a četvrtu Zmaj iz Makarske. No, oba kluba imali su isti broj bodova (24), istu gol razliku (+7) te isti omjer pobjeda, remija i poraza (6-6-3). Tako je pisalo na tablici, uglavnom iz praktičnih razloga, da se ne pišu dvije treće pozicije, pa onda peta, jer se ionako to vrlo brzo promijeni, a iznimno su rijetke situacije da se na kraju prvenstva dogodi sličan scenarij.

Prisilno prekinuto prvenstvo ipak je zateklo ova dva kluba u navedenoj poziciji, koja je dovela do pitanja ulaska u viši rang natjecanja. Naime, prvoplasirani OSK je podnio zahtjev za licencu za 3. HNL, ali nije sigurno ispunjaju li sve uvjete. Drugoplasirana Mladost (P) nije ni predala zahtjev, tako da treće mjesto u ovom trenutku otvara mogućnost plasmana u treću ligu. Makarani se žele vratiti na stepenicu više i vjeruju da zadovoljavaju sve uvjete. Jadran (T) nije pokazao tu namjeru, ali ukoliko Zmaj ne bi bio na trećoj poziciji onda ne bi imali ni sportski rezultat za ispunjavanje želje.

Propozicije natjecanja nisu predvidjele ovu situaciju, zato mnogi smatraju da bi najidealnije rješenje bilo odigrati majstoricu. Direktor Zmaja Ivan Rašić spreman je za takvo salomonsko rješenje, no Savez ima konačnu riječ. Oni su najavili sastanak Natjecateljske komisije saveza te Izvršnog odbora koji će donijeti konačnu, službenu odluku.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij