hren
 

Nedavno smo pisali o tome kako čelnici Hrvatskog nogometnog saveza razmišljaju o reorganizaciji svih prvenstava. Predsjednik HNS-a Davor Šuker tako je sazvao sastanak u Opatiji gdje se raspravljalo o nogometnim natjecanjima te je predloženo da se od 2021. godine formira jedinstvena Treća liga sa 16 klubova ili tri treće lige sa po 10 klubova umjesto sadašnjih pet trećih liga sa po 18 klubova.

Detalji sustava natjecanja, tko bi u ligama nastupao, kako bi se to odrazilo na niže lige i klubove te tko bi to financirao nije poznato. Upravo to donosi najveću konfuziju i odbojnost prema novom formatu.

Međutim, regionalna središta ovih su dana dobili plan po kojem bi u sezoni 2022./23. krenuo sustav natjecanja s „Elitnom ligom“, dok bi ostale lige, kako se navodi „ostale iste“.
U predstojećoj sezoni 2020./21. bila bi 1. HNL sa 10 klubova, 2. HNL s 18 klubova te pet regionalnih trećih. Liga, među kojima i Dalmacija sa 16 ili 18 klubova. Iduće sezone, 2021./22. 1. HNL bi ostala s istim brojem klubova, a 2. HNL i sve treće lige bi se smanjile na maksimalno 16 klubova.
Potom bi od 2022./23. do kraja 2025./26. godine sustav natjecanja izgledao po principu da se formira  Elitna liga sa deset klubova. U njoj bi bili, dakako, članovi sadašnje 1. HNL, Dinamo, Hajduk, Rijeka..., a onda bi imali 1. HNL sa 12 klubova, 2. HNL sa 16 klubova te pet regionalnih trećih liga.

Za sada nema nikakvih službenih potvrda o prihvaćanju plana, a klubovi bi se trebali očitovati o ovakvom novom sustavu. 

 

Foto:HNS

 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij