hren
 

Koliko je pandemija koronavirusa ostavila traga u sportu tek trebamo osjetiti. Prijevremeno zaključivanje prvenstava, kako se god nekima činilo, nije bio potez očaja nego nužde u nepredvidljivosti situacije i zaštiti sportaša.

Promjene u sportu najviše će se osjetiti po pitanju financija, budući da nema kluba koji zbog zdravstvene krize nije pretrpio ozbiljne ekonomske štete. Mnogi klubovi koji jedva opstaju u redovitim okolnostima sada su se našli u situaciji spašavanja funkcioniranja kluba, a kao pomoć u stabiliziranju situacije intenzivno se razmišlja o promijeni sustava natjecanja.

Tako se javila ideja da se u hrvatskoj košarci formiraju dvije prve lige, od kojih bi vjerojatno jednu činila dalmatinska ili jadranska liga. Prošle sezone pet dalmatinskih klubova nastupilo je u Premijer ligi (Zadar, Split, Šibenka, Alkar, Sonik Puntamika), a u Prvoj muškoj ligi četiri (Jazine Arbanasi, Omiš Čagalj Tours, Ribola Kaštela, Dubrovnik), s tim da se Universitas računa kao druga momčad KK Splita.
Za sada nema nikakvih službenih podataka o tome, ali ako i bude onda će se zasigurno morati pitati klubove za mišljenje.

Reorganizacija natjecanja, čini se, konkretno je zahvatila i nogomet. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker proteklih je dana sazvao sastanak u Opatiji gdje se raspravljalo o nogometnih natjecanja te je predloženo da se od 2021. godine formira jedinstvena Treća liga sa 16 klubova ili tri Treće lige sa po 10 klubova umjesto sadašnjih pet Trećih liga sa po 18 klubova.
Detalji sustava natjecanja, tko bi u ligama boravio, kako bi se to odrazilo na niže lige (i klubove) te tko bi to financirao nije poznato, a upravo to donosi najveću konfuziju i odbojnost prema novom formatu.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij