hren
 

Hrvatski odbojkaški savez ponovo je prelomio. Svega mjesec dana nakon što su zbog pandemije koronavirusa zaključili prvenstvo i uručili titulu Mladosti Ribole Kaštela, a zagrebačkoj Mladosti u ženskoj konkurenciji, sada je ta odluka poništena.

- Sukladno pozivu Središnjeg Državnog Ureda za Šport za usklađivanjem odluka o prekidu natjecanja prije za to predviđenog kraja, te o promjenama propozicija ili sustava natjecanja,  s odredbama Zakona o dopunama Zakona o sportu, s obzirom na nemogućnost daljnjih natjecanja u doglednom vremenu te radi osiguravanja regularnosti natjecanja, Upravni odbor HOS-a donio je odluku o poništavanju predmetnih odluka – stoji u priopćenju Saveza.

Prije nego se zaletimo u zaključku, riječ je o pravnoj proceduri po kojoj, kako saznajemo, Upravni odbor HOS-a nije mogao donijeti odluku o prekidu natjecanja, već je to trebala učiniti Skupština. Savez je poništio odluku kako bi donio novu u skladu s novim dopunama Zakona o sportu.

- Poštovali smo prvu odluku, poštujemo i ovu. U narednim danima Savez će donijeti novu odluku i nadamo se da će je donjeti za dobrobit svih hrvatskih klubova“ - kazao je trener kaštelanske Mladosti Ivan Rančić.

Nije poznato hoće li Savez u novoj odluci ipak 'oduzeti' titulu kaštelanskoj Mladosti ili ne, ali dobra vijest je da je Savez urgirao CEV-u da naredne sezone Hrvatska u najelitnijim europskim natjecanjima ipak ima dva predstavnika.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul