hren
 

NA ULAZU DONACIJE ZA CENTAR MIR
Odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela iščekuju najtežu utakmicu sezone jer im u goste stiže talijanski Milano. Ulaz je besplatan, ali je na ulazu moguće donirati za Centar rehabilitacije 'Mir' iz Rudina.

Kaštelani su put do osmine finala Challenge kupa pronašli u sjajnom preokretu protiv estonskog Pärnua krajem prošle godine. No, ta utakmica zasigurno je za razinu lakša od naredne dvije koje slijede. Riječ je o Power Volley Milanu, mladom talijanskom klubu koji je nastao prije točno deset godina.

„Osjeti se mala napetost jer nas čeka dvoboj protiv vrhunske momčadi, ali mi ćemo dati sve od sebe. Samo oni mogu nešto izgubiti u ovoj utakmici, pa je na nama da pružimo dobar otpor, zaigramo 'mušku' igru“, kazao je uoči utakmice jedini talijan u kaštelanskoj momčadi Francesco De Marchi.

U svojoj maloj povijesti doživio je nekoliko burnih razdoblja – čak tri prodaje – ali se u relativno kratkom vremenu probio do najjače talijanske lige. Trenutno su peti u prvenstvu, no iza sebe imaju pobjedu protiv Perugie i Lube Civitanova, višestrukih talijanskih prvaka među kojima je potonji aktualni europski i svjetski prvak.

„Iza sebe imaju odličnu sezonu pored iznimno teške talijanske lige. Najviše se oslanjaju na nizozemca Nimira Abdel-Aziza koji je najbolji strijelac prvenstva. Imaju dobar sistem igre s izvrsnim trenerom Robertom Piazzom koji me je trenirao“, kaže De Marchi.

Nimalo laka utakmica, ali se isplati doći pogledati. Nemamo svaki dan priliku gledati najbolje odbojkaše u Europi, a možemo donacijom učiniti i dobro djelo.

Utakmica je po rasporedu u srijedu, 29. siječnja u gradskoj dvorani u Kaštel Starom s početkom u 18 sati.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij