hren

REZIME GODINE
Po završetku kalendarske godine već tradicionalno vam donosimo kratki rezime sportskih klubova u Kaštelima. Nakon odbojkaških i rukometnih klubova te jednim košarkaškim klubom vidjet ćemo kako je 2019. godina protekla za nogometne klubove Gošk, Jadran i Val.

Gošk

Premda se nijedan kaštelanski klub ne može pohvaliti iznimnim rezultatima, nogometni klub Gošk ipak prednjači organizacijskim i infrastrukturnih uspjesima. Klub je na ljeto izabrao novu upravu koja se na čelu s predsjednikom Zvonimirom Šimićem pobrinula da svoja obećanja izvrši. I to u brzom roku! Infrastrukturni planovi uređenja svlačionica i glavnog terena prošli su 'u tren oka', dok je krajem godine otvoreno i pomoćno igralište.

Što se tiče rezultata na terenu, za njih će još pričekati. Prošlu sezonu završili su na solidnom petom mjestu s istim brojem bodova kao i četvrtoplasirani Omiš. Gošk je iza sebe ostavio gradske rivale Jadran i Val, kao i trećeligašku ambiciju. Ona je sada aktivna, no u trogodišnjem planu.

Na tren se činilo kako će Gošk požuriti i s ulaskom u 3. HNL. Momčad je odlično startala u prvenstvo, nanizala nekoliko pobjeda te u izravnom dvoboju protiv Mladosti (P) preuzela vodeću poziciju u prvenstvu. Nakon toga momčad je doživjela čak šest utakmica bez pobjede, zbog čega je potonula na tablici daleko od borbe za naslov. Zbog toga je trener Radoslav Tomas dobio otkaz te tako napustio seniorsko kormilo nakon nepune tri godine. Gotovo kao starosjedioc, ako uzmemo u obzir prosječan boravak trenera na kaštelanskim klupama.

Momčad je preuzeo Željko Škopljanac čije prave rezultate tek trebamo vidjeti. Klub je definitivno napravio značajne organizacijske i infrastrukturalne iskorake. Zbog toga možemo progledati kroz prste rezultatima na terenu i reći da je za Gošk 2019. godina bila dosta uspješna.

Jadran (KS)

Jadran je i ove godine imao uspona i padova. Rezultatski je to bila među lošijim godinama u posljednjem desetljeću, ako se uzme u obzir rang naspram omjera pobjeda i poraza. Prošlu sezonu kao i jesenski dio aktualne sezone zaključili su u donjem dijelu ljestvice, što definitivno nije prizor kojeg bi htjeli vidjeti za jedan kaštelanski klub.

Trener Pero Zokić uspio je dovesti svoju momčad do kraja sezone, ali nije dugo opstao u novoj sezoni slijedom loših rezultata. Mario Ćutuk uspio je probuditi momčad s nekoliko pobjeda dajući osvježenje svojom motivacijom i stilom igre. No, godina je ipak završena porazom i desetim mjestom. S obzirom na broj bodova (17) nisu daleko od gornjeg dijela tablice, ali su im jednako tako blizu i pretposljednje momčadi prvenstva.

Val

Kad smo u naslovu napisali da je kaštelanski nogomet spao na najniže grane, tada smo ponajviše mislili na rezultate Vala. U samo dvije godine klub je iz 3. HNL dospio u petu ligu, a uz ne baš bajne rezultate Jadrana i Goška smatramo da je naslov itekako opravdan. Ipak govorimo o gradu s velikim brojem stanovnika i ogromnim potencijalom, a koji ima klubove u najnižim rangovima.

No, naglasili smo primjer Goška koji je mnogo uložio za budućnost, pa ćemo jednako tako naglasiti i Vala. Oni očito kreću iz početka. Možda je tako i najbolje. Onako, promijeniti temelje i krenuti od nule. Novi predsjednik pokrenuo je organizacijske i infrastrukturne promjene koje se već osjete.

Što se tiče rezultata, Ante Milić u proljetnom dijelu prošle sezone uspio je maknuti Val sa zadnjeg mjesta prvenstvene ljestvice 1. Županijske lige. U kadru je imao najmlađu momčad lige s prosjekom od 21 godinu. Međutim, spletom okolnosti ispadanja višerangiranih klubova Val je također morao u niži rang pa je od ove sezone krenuo od najniže moguće lige – 2. Županijske lige.

 I možemo reći kako je dosadašnja rezultatska kampanja bila izvrsna jer je Val uvjerljivo prvi sa samo jednim porazom. Iako je riječ o polu-amaterskoj ligi, Val je najozbiljnije shvatio svoj zadatak. Ne sumnjamo stoga da ćemo ga uskoro ponovo gledati u 1. ŽNL.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij