hren
 

Prvo prvenstvo Dalmacije u ubrzanom šahu, u organizaciji Šahovskog saveza Splitsko - dalmatinske županije te šahovskih klubova „Petar Žaja" iz Aržana i  „Brda" iz Splita, donijelo je mnogo radosti kaštelanskim šahistima, prvenstveno kadetu Marinu Grgantovu, koji je ponio titulu kadetskog prvaka Dalmacije, a razloga za zadovoljstvo imala je i Klara Begić koja je na ovom prvenstvu bila najbolje plasirana kadetkinja.

Prvenstvo se igralo na dva turnira, kadetskom i otvorenom,  švicarskim sustavom od devet kola i s tempom igre deset minuta po igraču, uz pet sekundi dodatka za svaki odigrani potez te s rejtingiranjem za FIDE listu za ubrzani šah. U seniorskom dijelu prvenstva nastupilo je 73 igrača i igračice, dok je 44 mladih nastupilo u kadetskoj konkurenciji.

Marin Grgantov, član ŠK „Petar Sedlar Pepe“ ostvario je fantastičan nastup sa stopostotnim učinkom devet iz devet te je time opravdao status prvog nositelja. Prve pratitelje ostavio je za čitava dva boda te je zaradio 26 rejting bodova.

Troje mladih kaštelanskih šahista Stipe Poljak, Ivan Ercegović i Klara Begić natjecanje su završili na diobi četvrtog mjesta, no ovo četvrto mjesto Klari Begić, kao najbolje plasiranoj kadetkinji, donijelo je i naslov prvakinje Dalmacije u ubrzanom šahu. Isto tako, ovaj plasman donio je i srebrnu medalju za šahiste do 12 godina Stipi Poljaku.
Nastupila su još dvojica kaštelanskih kadeta, Josip Ercegović i Zvonimir Borna Kuzmić, koji su ostvarili rezultat četiri od devet.

U seniorskoj konkurenciji najbolji je bio velemajstor Ante Šarić iz ŠK „Mornar“, no odmah iza njega, plasirao se  međunarodni majstor i član ŠK „Petar Sedlar – Pepe“ Srđan Šale, koji je ostvario sedam iz devet i time osvojio drugo mjesto.
Franino Andromak, Tomislav Moranduzzo, Ante Biluš – Gagić i Ante Maras ostvarili su 4,5 iz devet, Ivica Brkić i Davor Perić četiri iz devet, Berislav Ševelj i Jakov Grbeša 3,5 iz devet, Anto Galušić tri iz devet, dok su  Domagoj Begić i Kristijan Bogić ostvarili 2,5 iz devet.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij