hren
 

'ZRAČI SAMOPOUZDANJEM, A OSMIJEH MU DANAS NIJE SILAZIO S LICA'
Atalanta i Manchester City su u Ligi prvaka odigrali 1:1, a junak utakmice bio je Mario Pašalić. Ni dan poslije najvažnijeg pogotka u inozemnoj karijeri, Pašalić nije zaboravio na svog trenera Antu Rajčića (57) koji ga je učio prve korake u GOŠK-u iz Kaštel Gomilice. Zajedno su se družili, popričali, fotografirali...

Za Marija baš vrijedi ona pjesma 'ostat ću uvik isti', niti gol Cityju ga nije promijenio...

- Znate njega, nije od velikih riječi, ali jest od velikih djela. Zrači samopouzdanjem, a osmijeh mu danas nije silazio s lica - javio nam se iz Italije trener Rajčić.

- Meni je ovo peti put da ga gledam u inozemstvu, nikad još nisu izgubili utakmicu. Valjda mu donosim sreću. Mario je bio igrač odluke, a promijenio je tijekom susreta tri pozicije. Prvih 20 minuta je igrao čistu špicu, potom ga je trener vratio na zadnjeg veznog, a u drugo poluvrijeme je ušao kao polušpica. Tu se najbolje snašao, odigrao velemajstorski, nosio Atalantu ka pozitivnom rezultatu.

Rajčić je ponosan na dječaka koji ga nikad nije zaboravio:

- Mario je kod mene igrao protiv pet godina starijih dječaka! Stavljao sam ga na lijevi bok da ga 'autobus ne pregazi', bio je fizički slabiji od drugih. Imao je veliki talent i radne navike, a gotovo da nije znao je li ljevak ili dešnjak. Bio je podjednako dobar s obje noge.

Spomenuo je Rajčić i Mariova velika djela, Pašalić je klubu iz Kaštel Gomilice donirao mreže za golove, u više navrata dresove, lopte..., a dan nakon gola Cityju nam je Rajčić otkrio:

- U prosincu prvi put organiziramo 'Super Mario Cup', turnir za pionire kojim ćemo otvoriti pomoćni teren u Kaštel Gomilici. Glavni pokrovitelj turnira je upravo naš Mario Pašalić, a natjecanje se održava i njemu u čast i nadamo se da će postati tradicionalno.

Rajčić je vodio kadete GOŠK-a, a odnedavno je preuzeo upravo te pionire koji će igrati turnir...

- Naravno da sam zahvalan Mariju što mi je omogućio da nazočim ovakvim spektaklima, gledam uživo Manchester City i Atalantu. Učim ja i u ovim godinama, s kadetima sam lani prešao na sustav 3-5-2 koji ne igra gotovo nitko u Hrvatskoj i trudim se igrati visoki presing. Želim da svako dijete koje izađe iz našeg kluba bude spremno igrati na europskoj razini. Ja nisam nikad radio u Hajduku, ali na ovaj način indirektno mi manji dalmatinski klubovi radimo i za 'bijele' i svi zajedno smo sretni kad netko proigra na ovoj razini kao Mario - zaključio je Rajčić.

Izvor : Dalmatinski Portal


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij