hren
 

U četvrtom kolu MEVZA lige pobjede su redom upisivali gosti. U ovom slučaju sve tri gostujuće momčadi bile su one koje su favoriti za naslov, među kojima i Calcit Volley Kamnik koji je s 3:1 bio bolji od Mladosti Ribole Kaštela.

Mladost Ribola Kaštela – Calcit Volley Kamnik 1:3
(25:27, 19:25, 25:21, 15:25)

Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Siniša Ovuka, Slaviša Kuzmanović
Igrač utakmice: Andrej Štembergar Župan (Calcit Volley Kamnik)

Odbojkaši Calcit Volley Kamnika obranili su status favorita te s 3:1 svladali Mladost Ribolu Kaštela. U prekrasnoj atmosferi koju su priredili domaći navijači, ali i sami odbojkaši svojom igrom, možemo reći kako su Kaštela ponovo bila središte lijepe odbojke. Nažalost, ni ovog puta Mladost nije došla do pobjede, a ni do bodova. Neće im nitko ni zamjeriti, jer su u prva tri kola igrali protiv tri najjače momčadi.

Calcit je u utakmicu ušao opreznije no inače, pa su naletjeli na agresivne Kaštelane koji su uspostavili prednost do prvog tehničkog predaha. Nakon toga Slovenci su pokazali svoju kvalitetu te serijom 10:3 pobjegli na pet poena razlike. U završnicu seta također su ušli s visokom prednosti, ali tada kao da su se opustili misleći da je prvi set gotov. Kaštelani su zaredali nekoliko poena te došli na 24:25. Preokreta, međutim, nije bilo, ali su pokazali karakter.

Drugom setu Slovenci su pristupili puno ozbiljnije, što je pokazao rezultat 25:19. Puno kreativniji napad omogućio je da se čak četvorica 'razmašu' i to je bilo velikih 2:0 na semaforu. Mladostaši se nisu predali, dapače, sjajnim pristupom u trećem setu vodili su čitavo vrijeme i zasluženo smanjili na 2:1. No, snage za dalje ipak nije bilo. Dobro je funkcioniralo do 7:8, ali gosti potom nezaustavljivo bježe do svoje treće pobjede.

Mladost Ribola Kaštela: Perić (4), Solbrig (6), Giljanović (12), Matoković (23), Ivić, Medan (2), Zeljković (9), Cvijović, Šućur, Pervan, Palić, Šuker (1), Bašić. Trener: Ivan Rančić

Calcit Volley Kamnik: Pereira, Hribar, Bregar (9), Koncilja, Hebda (15), Yordanov, Planinc, Brulec (5), Kvas, Lakner, Kotnik (15), Štembergar Župan (16), Lazar (7), Rotar. Trener: Marko Brumen

4. kolo:
Union Raiffeisen Waldviertel – ACH Volley Ljubljana 0:3
Posojilnica AICH/DOB – HAOK Mladost 0:3
Mladost Ribola Kaštela – Calcit Volley Kamnik 0:3

Tablica:
HAOK Mladost                  4  +8  10
Calcit Volley Kamnik          3  +8   9
ACH Volley Ljubljana          4  +5   9
Posojilnica AICH/DOB          3  -2   4
Mladost Brčko                 2  -2   2
Mladost Ribola Kaštela        3  -4   2
Maribor                       2  -5   0
Union Raiffeisen Waldviertel  3  -8   0


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij