hren

PRVENSTVO U U23 I U16
Proteklog vikenda Zagreb je bio domaćin Prvenstva Hrvatske za mlađe seniorke i mlađe seniore, kao i Prvenstva Hrvatske u konkurenciji mlađih kadeta i mlađih kadetkinja, na kojem su se uspješno natjecali i judaši JK Kaštela te JK Dalmacijacement.

Na prvenstvu za mlađe seniorke i seniore nastupila su 82 judaša i 41 judašica iz više od 20 hrvatskih klubova, a od Kaštelana zlatnom medaljom okitio se Nikola Zorotović iz JK Kaštela u kategoriji do 60 kg.  Katarina Krišto iz JK Dalmacijacement osvojila je ovom prilikom srebrnu medalju u kategoriji do 63 kg. Brončane medalje osvojili su članovi JK Kaštela Roberto Raca u kategoriji  poviše 100 kg te Nika Perišić i Martina Raca u kategoriji do 78 kg.
Plasman na ovom prvenstvu ostvarili su još Maja Franić, Mia Mihovilović Ivan Rozga i Josip Rozga, svi članovi JK Kaštela, koji su se plasirali na peta mjesta te njihove klupske kolege Roko Jaman, Roko Škomrlj, Ivan Škomrlj i Luka Zorotović, osvojivši sedma mjesta. Na sedmo mjesto plasirao se i Igor Krivić iz JK Dalmacijacement .
JK Kaštela po ostvarenim medaljama i plasmanima zauzeo je peto mjesto u konkurenciji 21 kluba, dok je Dalmacijacement bio dvanaesti.

Uz mlađe seniore, u Zagrebu su se natjecali i oni nešto mlađi na Prvenstvu države za mlađe kadete i mlađe kadetkinje.  U konkurenciji za što bolji plasman bila su 151 judaš te 83 judašice.
Zlatne medalje zaslužili su judaši JK Kaštela Matea Šustić u kategoriji do 40 kg, Luka Zorotović  do 66 kg te Jakov Žunić do 60 kg. Zlato je pripalo i Cementašu Nediljku Orošnjaku u kategoriji do 81 kg. U toj kategoriji drugo mjesto pripalo je njegovom klupskog kolegi Josipu Tarašu, a srebrom se okitio još jedan Cementaš, Stipe Iličić do 42 kg, kao i Josip Rozga u kategoriji do 60 kg iz JK Kaštela. Filip Botić u kategoriji do 50 kg i Bruno Rozga u kategoriji do 66 kg, oba iz JK Kaštela osvojili su na ovom prvenstvu brončane medalje.
Peta mjesta ostvarili su Nina Perišić i Martina Raca iz JK Kaštela te Antonija Kovač iz JK Dalmacijacement, dok su se na sedma mjesta u svojim kategorijama plasirali Ivan Brnada, Tea Mišković, Iva Radić i Slavko Škopljanac iz JK Kaštela.
JK Kaštela ostvarili su ekipno visoki plasman na drugo mjesto te im je pripao zasluženi pehar i titula viceprvaka države u ekipnoj konkurenciji, dok se JK Dalmacijacement nastupom svojih mlađih kadeta i kadetkinja plasirao na ukupno peto mjesto u konkurenciji 41 kluba.

Foto: JK Kaštela i JK Dalmacijacement


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij