hren

SAMO JEDAN PORAZ
Punih deset dana u Malom Lošinju odlučivalo se o ekipnom pobjedniku 1. A hrvatske šahovske lige, a u toj borbi sudjelovalo je deset najboljih hrvatskih ekipa, među kojima i ekipa ŠK Petar Sedlar Pepe iz Kaštela, koja je na kraju natjecanja osvojila visoko četvrto mjesto.

U utrci za naslov najboljih sudjelovale su ekipe Petar Sedlar Pepe, Liburnija iz Rijeke, Zagreb, Cemex iz Solina, Rijeka, Ferit iz Osijeka, Đakovo Lim-Mont, Vukovar '91, HAŠK Mladost iz Zagreba i splitski Mornar.
A najboljima na kraju natjecanja postali su  šahisti  ŠK Zagreb, drugo mjesto pripalo je GŠK  Solin - Cemex, dok je treća ŠK  Liburnija iz Rijeke.

ŠK Petar Sedlar – Pepe pod vodstvom kapetana ekipe Ivice Brkića nastupao je u sastavu  Ernesto Inarkiev, Aleksej Dreev, Bogdan Lalić, Robert Lončar, Srđan Šale, Mirko Jukić, Bojan Medak i Nenad Dorić.

Osvajanjem četvrtog mjesta Kaštelani su ponovili svoj najveći uspjeh otkada su članovi elitnog hrvatskog šahovskog razreda. S četiri pobjede, isto toliko neriješena rezultata i uz samo jedan poraz, bili su tvrd orah za konkurenciju u jednoj od najjačih šahovskih liga u Europi.
Treba naglasiti da se izuzetnim pojačanjem za kaštelansku ekipu, u svom premijernom nastupu, pokazao ruski velemajstor Aleksej Dreev, koji je bio  svjetski prvak do 16 godina 1983. i 1984. godine, a europski juniorski prvak 1988. godine, no i ostali igrači odigrali su na očekivanoj razini tako da dobar rezultat nije mogao izostati.

Iz 1.A lige ispali su ŠK  Đakovo Lim-Mont i ŠK Vukovar '91, dok su novi članovi postali ŠK Sesvete Agroproteinka i ŠK Pula, odnosno prvoplasirani i drugoplasirani iz 1.B lige.
U ženskoj konkurenciji prvakinje Hrvatske za ovu godinu dolaze iz Rijeke, a to su članice ŠK Draga.

Foto: ŠK Petar Sedlar Pepe


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij