hren

NATJECANJE ZA SLABOVIDNE JUDAŠE
Prošlog tjedna u dalekom Uzbekistanu održan je IBSA Grand prix,  na kojem je nastupilo 175 slabovidnih judašica i judaša iz 35 zemalja, a boje hrvatske reprezentacije branile su sestre Lucija i Jelena Brešković pod vodstvom trenera i izbornika Boška Rozge.

 - Jelena Brešković je u kategoriji do 57 kg nastupila protiv Irine Frolove iz Rusije te ne uspijeva iskoristiti dvije izgledne prilike za završiti borbu u shime wazi. U nastavku vrlo izjednačene borbe Jelena radi grešku i pada na ippon te nema popravnih borbi.

Starijoj sestri Luciji, ždrijeb je u prvom kolu dodijelio domaću predstavnicu Vasilu Aliboevu s kojom se već borila u Bakuu. Ovaj put je borba bila neizvjesna do samog kraja, ali pobjeda ipak odlazi na stranu Uzbekistanke koja natjecanje završava sa srebrnom medaljom.
 U repasažnoj borbi je Luciju čekala trostruka olimpijska pobjednica Herrera Gomez iz Španjolske. Nakon produžetaka i više od šest minuta iscrpljujuće borbe, iskustvo je presudilo te Lucija dobija treću kaznu i gubi borbu.
Iako je bila blizu pobjede, Lucija je prekinula niz osvajanja medalja na velikim natjecanjima.

Međutim, s obzirom na trenutačnu formu, možemo biti jako zadovoljni prikazanim na ovom Grand Prixu – stoji u izvješću iz JK Kaštela, čije su članice sestre Brešković.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij