hren
 

JK MARINA KAŠTELA DOMAĆIN PRENSTVA HRVATSKE
Jedriličarski klub Marina Kaštela, domaćin je Otvorenog prvenstva Hrvatske u jedrenju, u klasi optimist. Jutros je ispred kluba upriličeno svečano otvaranje regate koja će se od 16. do 18. kolovoza odvijati u Kaštelanskom zaljevu, u pojasu ispred Marine.

-Hvala vam svima što se došli na ovaj događaj, važan za nas iz razloga što se po prvi put jedno prvenstvo Hrvatske odvija u našoj Marini, u organizaciji našeg jedriličarskog kluba pa će nam kao takvo zasigurno ostati u posebnom sjećanju, kazao je kapetan Joško Berket, te svim natjecateljima, njihovim trenerima i ostalim posjetiteljima poželio ugodan boravak u novim sadržajima Marine Kaštela.

U ime Grada Kaštela, gradonačelnika Denisa Ivanovića i svoje osobno, pozdravne riječi uputila je dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić, kazavši između ostalog, kako je ovaj događaj - dodana vrijednost Kaštelima jer će ih mapirati na karti Hrvatske i kao grad jedrenja, te je poželjevši sudionicima uspjeh i dobar vjetar, svečano proglasila regatu otvorenom.

-Ugostili smo stotinjak jedriličara klase optimist, koji će braniti boje svojih klubova natječući se jedan protiv drugog. Prvenstvo je klupskog tipa, u tom sistemu će biti stotinjak kratkih regata,suđenje se vrši na moru a pobjednik prvenstva Hrvatske za dva tjedna nastupa na Europskom prvenstvu u Italiji. Mislim da nas očekuje dobar vjetar, da će biti maestrala naredna dva, tri dana, kazao nam je predsjednik organizacijskog odbora prvenstva Armano Zekan i najavio kako će se za mjesec dana održati prvenstvo Hrvatske u ne olimpijskim klasama.

Među gostima je i crnogorska ekipa kluba Delfin iz Tivta, a njihov trener i voditelj na ovom prvenstvu je Matija Grabić, budući magistar glume na Umjetničkoj akademiji u Splitu, koji nam je kazao kako se jedrenjem u klubu Delfin aktivno bavio od djetinjstva do upisa na akademiju, a sada će kao trener i svojevrsni domaćin djecu upoznati i pripremiti za jedrenje u Kaštelanskom zaljevu.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij