hren
 

DESETLJEĆE SNOVA ZA MLADOST RIBOLU KAŠTELA
Najuspješniji kaštelanski klub iza sebe ima desetljeće iz snova i tako pokazala da kaštelanski sport itekako može biti na vrhunskoj razini.

Naravno, riječ je o Mladosti Ribola Kaštela koja je od 2010. godine odigrala devetnaest finala, od čega su osam puta podizali trofeje za najbolju momčad. Plod je to dobrog i organiziranog rada koji je, ključno ili ne, započeo povratkom Ivana Rančića

„Kad sam se vratio u klub 2008. godine, bili smo po sredini tablice. Međutim, tih godina se sve poklopilo. Dogodila se dobra priča kad smo 2010. godine bili drugi u prvenstvu te osvojili kup nakon deset godina. Pojavio se ozbiljan sponzor i tad je krenula cijela ova priča“, rekao je Rančić.

U svoja rodna Kaštela vratio se iz Varaždina, gdje je kao igrač osvojio naslov prvaka. Prije nego se upustio u trenerske vode, htio je ispuniti jednu želju.

„Želio sam osvojiti titulu prvaka za svoj klub, što je u tom trenutku bio samo san. Bilo je teško ostvarivo s obzirom na situaciju u klubu koji je tad bio na sredini tablice“, tvrdi Rančić.

Ne samo da je to uspio kao igrač, nego je u narednih pet godina kao trener uzastopno dizao trofej najboljih u državi. Ovakav uspjeh bio je pravi 'mamac' za sponzore, omladinski pogon, bolje uvjete rada, ali i ispunjene dvorane.

„Mislim da je Kaštelima nešto trebalo. Ovo je mala sredina, nismo milijunski grad. Da se razumijemo, i drugi klubovi i sportovi rade dobro. Međutim, nedostajale su borbe za titulu najboljih u Hrvatskoj. Kad klub iz metropole zaigra protiv malog grada, rodi se lijepa priča. Ma rodi se i dišpet! Mi smo ponosni što ovoliko dugo uspijevamo biti na tom nivou.“

Gledatelji su imali što i za vidjeti. Osim vrhunsko odigranih utakmica, mnogi će prepričavati kako su kaštelanski dres nosili najpoznatija imena hrvatske odbojke: Igor Omrčen, Inoslav Krnić i Tomislav Čošković.

„Pa sigurno da ta imena doprinose reputaciji kluba, da su ta imena dokaz da klub ima dobru tradiciju i organizaciju. Zato mi je drago što naš grad nazivaju 'gradom odbojke'. Mi smo to 'isprovocirali' svojim radom i uspjehom. Međutim, htio bi istaknuti da su Kaštela općenito sportski grad. Je grad odbojke, ali je istodobno grad rukometa, košarke, borilačkog sporta i odlične škole nogometa.“

Jedino za čim žali, kako kaže, jest što nijednom nisu uspjeli osvojiti dvostruku krunu. A bili su tako blizu nekoliko puta. No, to je sad i manje bitno jer, tvrdi Rančić, najvažnije je bilo postaviti temelje omladinske škole.

„Kad sam tek došao škola odbojke nije bila na razini. Sad nam je perspektiva puno bolja, škola je puno jača nego prije i to je odličan preduvjet za bilo kakav daljnji rast. Ako će nas grad i sponzori nastaviti podržati, mislim da ćemo ponovo ostvarivati uspjeh. Naravno, ne želim da ta podrška bude na štetu drugih klubova u gradu“, kaže Rančić.

Istaknuo je da mu je sljedeća najveća želja da grad Kaštela izgradi odbojkaški dom jer u tome vidi velike sportske mogućnosti. O tome se već i priča, a kad 'malen' klub s prosječnim uvjetima ostvari ovolike uspjehe, zamislite što bi mogli s još većim.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij